UDRUGA PROTIV MAMIĆA

Pokrenuta peticija za smjenu Dinamove uprave

12.12.2008 u 12:03

Bionic
Reading

Udruga navijača Dinama nastavila je s borbom protiv klupske uprave. Na frekventnijim mjestima u Zagrebu građanima će ponuditi da potpišu peticiju kojom se traži odlazak vladajuće Dinamove garniture. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

PROGLAS SVIM NAVIJAČIMA DINAMA

VRATIMO DINAMO DINAMOVCIMA!

VRATIMO DINAMOVCE DINAMU!

Udruga navijača Dinama ustrajna je i odlučna u svom zahtjevu da kompletna aktualna uprava NK Dinamo, na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem, izvršnim dopredsjednikom Zdravkom Mamićem te sportskim direktorom Zoranom Mamićem, mora u najkraćem mogućem roku odstupiti s dužnosti za opću dobrobit i prosperitet našeg voljenog kluba.

Podsjećamo, dana 25. rujna 2008. godine novoizabrano rukovodstvo Udruge navijača Dinama službeno je i javno pred izvršnog dopredsjednika NK Dinamo Zdravka Mamića postavilo jasan zahtjev za podnošenje ostavke pritom objavivši priopćenje koje je bilo dano na uvid njemu i tamo prisutnim predstavnicima javnog informiranja. U tom priopćenju bio je naveden čitav niz razloga, činjenica, dokaza i argumenata zbog kojih držimo da je aktualna uprava kluba potrošila sve kredite kod najmjerodavnijeg čimbenika kada se procjenjuje uspješnost djelovanja jednog sportskog (nogometnog) kluba – njegovih navijača te da je budućnost Dinama s aktualnom upravom – katastrofalna!

Tada je s naše strane bilo naglašeno da ćemo u slučaju odbijanja našeg zahtjeva odlučno krenuti u nastavak naše borbe svim legalnim i zakonom dopuštenim sredstvima, a što uključuje i potpisivanje javne peticije.

Budući da je poznato da je Dotični već istoga dana odlučno odbacio naše zahtjeve te da je u sljedećim mjesecima nastavio voditi identičnu, nama neprihvatljivu, a za naš klub pogubnu politiku, čemu svjedoče najsvježiji katastrofalni rezultati u europskom natjecanju, evidentan padajući trend u domaćem prvenstvu, opetovani primitivni ispadi te povrh svega sramotno slaba posjećenost našeg stadiona, čak i na tzv. utakmicama desetljeća, odlučili smo kao Udruga građana organizirati prikupljanje potpisa građana, navijača Dinama s ciljem da i na taj način pokažemo i dokažemo kako je velikoj većini dinamovaca dosta konstantnih laži, obmana, primitivizma te napose uprezanja naše Svetinje u privatne, obiteljske, političke, financijske i sve ostale interesne sfere. Želimo nove ljude, želimo pravi, bolji Dinamo!

Potpuno smo svjesni da će i ova naša (re)akcija naići na brojne prepreke i pokušaje detroniziranja. Također smo svjesni da će nam mnogi predbacivati pokušaj destabilizacije kluba u predvečerje nadolazeće proljetne neizvjesne borbe za naslov prvaka kao što nam permanentno pokušavaju nametnuti apsurdnu namjeru – da svjesno želimo izbaciti Dinamo iz europskih natjecanja. Ali jednostavno smo došli do zida. Kap našeg strpljenja i tolerancije odavno je prelila čašu i danas smo došli u situaciju da su nam identitet i čast našeg Dinama ispred svakog rezultata, trofeja, a napose iznad svakog pojedinca. Nažalost, današnji Dinamo se poistovjećuje samo i isključivo s dobro poznatim – pojedincem. A to ne želimo i s time se nikada nećemo pomiriti! Uostalom, što vrijedi osvojiti još jedan naslov prvaka pred tisuću gledatelja?!

Stoga pozivamo sve vas koji se smatrate ponosnim navijačima Dinama, a koji se danas ne možete poistovjetiti s "ovim" što je aktualna uprava (bolje rečeno- aktualna "persona"...) od njega stvorila da svojim potpisom na našu peticiju pridonesete novom uskrsnuću našeg voljenog Dinama! Dinama koji će voditi i za kojeg će igrati pravi, pošteni i nepokolebljivi dinamovci! Koji će raditi i na terenima diljem Hrvatske i Europe časno izgarati za njegovu dobrobit, uspješnost i slavu. Dinama – na kojeg ćemo svi biti ponosni! Dinama – koji će biti MI, a ne ON!

Mi, navijači Dinama davno smo dokazali da nas ništa ne može pokolebati ni zaustaviti u borbama za našu Svetinju! Činilo se nemogućim, ali vratili smo našoj Svetinji jedino, Sveto ime koje može nositi, vratimo joj sada čast, prepoznatljivost, dostojanstvo, pobjede i – pune tribine našeg Maksimira! I sada je to moguće!

VRATIMO DINAMO!

Peticija će se početi potpisivati 15. prosinca 2008. na lokacijama: Udruga navijača Dinama, Draškovićeva 23, 12-19 h.

Importane Centar, Trg A.Starčevića bb., 09-19 h, a o drugim lokacijama u Zagrebu, a i šire ćemo pravodobno obavijestiti sve brojne zainteresirane.