za 'kraljeve' samo - najbolje

Pogledajte u kakvom luksuzu uživaju Luka Modrić i njegovi suigrači iz madridskog Reala

28.09.2018 u 06:51

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida aktualni su trostruki pobjednici Lige prvaka, no najelitnije su nogometno natjecanje osvajali čak 13 puta u povijesti. 'Kraljevski klub' jedan je od najpopularnijih na svijetu, a igrači Reala zahvaljujući izdašnom sponzorskom ugovoru s kompanijom Emirates imaju priliku putovati najluksuznijim avionom na svijetu

Većina si ljudi na svijetu ne može priuštiti ovakav luksuz, a igrači i vodstvo Real Madrida - predvođeni najboljim svjetskim nogometašem u izboru Fife, kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem - praktički na sva gostovanja idu superluksuznim avionom Airbus A380 svog sponzora, tvrtke Emirates.

Običnim smrtnicima teško je uopće i zamisliti što se sve nalazi u unutrašnjosti leteće grdosije duge 73 metra i visoke 24 metra. Napomenimo samo kako ovaj putnički avion ima kabine na dva kata, a maksimalno može ukrcati čak 853 putnika! Težina samog aviona je oko 280 tona, a maksimalna težina s teretom može biti i dvostruko veća, oko 580 tona! Grdosiju pokreću četiri mlazna motora koja mu omogućavaju maksimalnu brzinu od 950 kilometara na sat, dok je brzina krstarenja 900 km/h! Airbus A380 ima dolet od oko 14,000 kilometara, a rezervoari za gorivo su kapaciteta - 253,983 kilograma!

No, igrači, stručni stožer i čelnici Reala ne moraju se tiskati s običnim pukom, oni za svoje potrebe imaju jedan takav samo za sebe! Istina, nisu jedni jer Emirates sličnim (nešto samo malo manje luksuznim!) avionima 'servisira' momčadi PSG-a i Arsenala.

Kako god bilo, za 'kraljeve' kao trostruke uzastopne osvajače Lige prvaka ipak mora biti malo više 'kraljevski' avion. Tako ovaj Realov ima više od 500 kvadrata 'životnog prostora', što je više nego dovoljno za putovanje na 'kraj' svijeta i nazad!

A tek kad vidite što je svakom od igrača i članovima stručnog stožera na raspolaganju...

  • +18
Airbus A380 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dakle, svaki ima svoj 'kutak' koji je - po potrebi - ograđen od ostalih. Tu je sve što se poželjeti može - veliki televizor i tablet s više od 2500 različitih programa, igrica... Sjedalo je ujedno i pomoćni ležaj, a tu je i priručni frižider s bezalkoholnim pićima, te mali umivaonik za brzo 'osvježenje'.

No, što ako vam se baš prispava i želite se onako, pošteno ispružiti? Nema problema, svaki od igrača ima svoj ležaj, praktički mali apartman u avionu. Krevet, tuš-kabina, WC... Sve je tu, u službi udobnosti i maksimalne komocije, da se osjećaju kao kod kuće. Uz takav luksuz to i nije baš teško.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Naravno, u avionu je i 'dnevni boravak' koji može poslužiti kao soba za sastanke cijele momčadi ako im trener ili čelnici požele nešto reći, no na većini putovanja igrači ipak imaju svoj mir. Nitko ih ne želi ometati uoči važnih utakmica.

Za potpuni luksuz brine se petnaestak članova posade, tu je i klupski kuhar koji ima svoj 'kutak' ako nekome nisu po volji obroci koji su ionako unaprijed dogovoreni s nutricionistima. No, bolje da je tu, nikad se ne zna...