dotukao slovenca

Pogledajte tricu sa sirenom iz rekordne daljine koja je šokirala Dončića; za povijest!

28.02.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Na NBA utakmici između Clevelanda i Dallasa viđen je drugi najduži pobjednički koš u povijesti

Ljubitelji NBA košarke koji su uživo pratili u Clevelandu utakmicu između Cavaliersa i Mavericksa svjedočili su djeliću povijesti.

Naime, igrač Cleveland Max Strus pogodio je dalekometnu tricu, debelo iz svoje polovice terena, za pobjedu sa sirenom svoje momčadi 121:119.

Ukupno je Strus ubacio 21 koš, a ubrzo nakon utakmice statičari službenog X kanala NBA.com/Stats izvukli su podatak kako je to drugi najduži ubačaj za pobjedu u NBA povijesti (17,9 metara).

Naravno, mjere koje su izvukli u objavi u američke (stope i inči, op.a.), a po tome je apsolutni rekorder Devonte' Graham iz New Orleans Pelicansa koji je u prosincu 2021. godine zabio tricu za pobjedu s točno 18,7 metara (61.3 feeta).

Tako je Max Strus, koji je inače poznat kao odličan šuter, ušao u povijesne knjige (na treće mjesto pogurao je Tyrekea Evansa, op.a.), a njegova savršena trica postala je jedan od najgledanijih videa na službenom kanalu NBA lige.

Uz to je Strus pokvario odličnu večer Slovencu Luki Dončiću koji je utakmicu završio s 45 koševa, 14 asistencija, devet skokova i tri ukradene lopte.