SEKS SKANDAL

Red Bullov gubitak imidža je ogroman, čeka se odluka, a sve možda završi u 'tajnosti'

28.02.2024 u 10:52

Bionic
Reading

S velikim iščekivanjem očekuje se odluka iz Red Bulla o sudbini njihovog šefa F1 momčadi Christiana Hornera

Protiv njega je pokrenuta interna istraga nakon pritužbe kolegice o navodnom nedoličnom ponašanju. Nakon trotjedne istrage, očekuje se da će odluka biti donesena prije otvaranja sezone.

Podrazumijeva se da je istraga, koju je proveo specijalizirani odvjetnik i koja je uključivala razgovor s Hornerom 9. veljače, sada završena. No, ostaje nepoznato hoće li izvješće biti objavljeno u cijelosti, budući da se radilo o internoj istrazi, a ne o sudskom saslušanju.

Horner je odbacio optužbe, a Red Bull Racing tim nije dao vremenski okvir za objavu odluke. On je od 2005. u ovoj momčadi, osvojio je 13 naslova s timom, šest konstruktorskih i sedam vozačkih naslova, a poznavatelji F1 kažu da je istraga već uzrokovala 'gubitak imidža' momčadi.

Bivši vlasnik F1 tima Eddie Jordan rekao je za F1-Insider.com: 'Doživio sam mnogo pogrešnih odluka. Ali situacija s Red Bullom je najapsurdnija stvar koju sam ikada vidio. Naravno, u početku postoji pretpostavka nevinosti za Hornera. Ali zar itko ozbiljno vjeruje da se zaposlenica predomislila u vezi s optužbama. Ako je Horner nevin, je li ona kriva? Red Bullov gubitak imidža je već ogroman.'

Prošli tjedan, Mercedesov šef Toto Wolff rekao je da je istraga 'pitanje za cijelu Formulu 1', dok je McLaren pozvao na 'brzo' i 'transparentno' okončanje istrage zbog negativnosti koje je ovaj slučaj donio u F1.