MODERNI MAKSIMIR

Pogledajte svečano otvorenje Dinamova hotela '67.

21.10.2013 u 15:23

Bionic
Reading

Svečano je u ponedjeljak, 21. listopada, bilo na stadionu Maksimir gdje je otvoren luksuzni hotel '67. za prvu momčad Dinama.

Svečanom su otvorenju prisustvovali gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić i uprava kluba, prva momčad Dinama i stručni stožer, legendarna modra generacija 1967., mnogi počasni gosti i uzvanici.

Ceremonija otvorenja hotela započela je ispred ulaza u hotel (ispod južne tribine), a pred prisutnima kratke su govore održali gradonačelnik Bandić, predsjednik Barišić te legenda Dinama i igrač iz generacije koja je 1967. godine osvojila Kup velesajamskih gradova Slaven Zambata

'U teškim financijskim vremenima Dinamo je dokazao da se pametnim poslovanjem i ulaganjem mogu odvojiti sredstva za znatno poboljšanje uvjeta pa je tako Modri klub u posljednji tri godine napravio značajne infrastrukturne i vizualne promjene na stadionu', kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

'Imamo 35 tisuća novih sjedalica, novi vrhunski grijani travnjak koji omogućava igranje utakmica u svim vremenskim uvjetima, nove klupe za rezervne igrače i trenere, potpuno novi prostor za predstavnike medija, uređene lože za VIP uzvanike i kapelicu ispod južne tribine. Posebno smo ponosni na pomoćno igralište Hitrec-Kacian koje zadovoljava visoke kriterije UEFA-ine Lige prvaka za mlade. Modri je klub ukupno u sve radove uložio oko 86 milijuna kuna, u radovima je sudjelovalo nekoliko stotina radnika i više tvrtki, a sada smo uz pomoć gradonačelnika Bandića i grada Zagreba uredili i okoliš', dodao je Barišić.

'E da je bar bilo ovako u vrijeme kad sam ja igrao za Dinamo… Ne mogu vam ni opisati koliko sam sretan i koliko mi je toplo oko srca kada vidim kako danas izgleda stadion Maksimir. Svi ovi prekrasni tereni na kojima svakodnevno treniraju naša djeca, preuređeni Hitrec koji bi bio najljepši stadion u Europi u moje vrijeme, a o uvjetima kakve ima prva momčad Dinama nekada smo mogli samo sanjati. Danas je biti profesionalni sportaš 24-satni posao i upravo zbog toga je otvaranje hotela odlična stvar i veliki korak za Dinamo, kao i dokaz da modri klub prati svjetske trendove i praksu najvećih svjetskih klubova. Završetkom ovog hotela igrači Dinama na stadionu imaju apsolutno sve što im može trebati i siguran sam da će u ovako kvalitetnim uvjetima rezultati biti još bolji', kazao je legenda Dinama Slaven Zambata

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio je presretan zbog ovog događaja. Okupljenima je kratko kazao:

'Čast mi je biti ovdje na ovaj veliki dan za Dinamo i Grad Zagreb. Ono što je pohvalno je činjenica da imamo jedno lijepo partnerstvo. Grad ulaže u Dinamo, ali Dinamo puno više vraća gradu, a ovako velika investicija koju je modri klub sam napravio odličan je primjer kako partnerstva s gradom trebaju izgledati. Čestitam cijeloj Upravi Dinama što su u ovim ekonomski teškim vremenima našli sredstva za izgradnju hotela za prvu momčad.'

Uslijedilo je svečano rezanje vrpce, a hotel su zajedničkim snagama otvorili gradonačelnik Bandić, modra legenda Zambata i maleni Tomas Baković, zagić iz nogometne škole Dinamo. Nakon ceremonije otvaranja, svi su uzvanici obišli hotel, svlačionice Dinama te pomoćno igralište Hitrec-Kacian.

U sklopu hotela '67. prva momčad Dinama moći će provoditi slobodno vrijeme u salonu u kojem se nalaze dnevni boravak, blagovaonica, prostor za opuštanje s igraćim konzolama i stolom za biljar, a na kraju salona u konferencijskoj dvorani održavat će se sastanci prve momčadi. Na prvom katu hotela nalazi se 19 spavaćih soba, a činjenica da se hotel nalazi u sklopu stadiona Maksimir samo će olakšati igračima organizaciju slobodnog vremena između treninga i utakmica. Također, hotel će biti i karantena prije utakmica, a po potrebi će biti na raspolaganju i nogometnoj reprezentaciji Hrvatske.

Na novouređenom pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian za uspomenu na ovaj svečani dan napravljena je zajednička fotografija svih uzrasta Dinama s gradonačelnikom Bandićem i predstavnicima uprave modroga kluba, a kraj svečanog obilaska obilježen je zajedničkom fotografijom gradonačelnika i legendarne generacije 1967.

Svečano u Maksimiru otvoren Dinamov hotel ''67.'