KLINCI U JAR-U

Pogledajte strašnu bijedu nogometnog središta svijeta

23.06.2010 u 18:47

Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici promatramo kroz okvire novih stadiona i blještavilo koje uobičajeno prati velike nogometne smotre. No JAR je i bijeda o kojoj tek tu i tamo nešto pročitamo, i to bijeda kakvu ni ne možemo zamisliti

Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici neće biti zapamćeno kao najbolje od najboljih, kako po organizaciji tako i po prikazanom nogometu, no činjenica je da ono prolazi bez incidenata koji su naveliko bili najavljivani. Ipak, uz blještavilo novih stadiona, uređenih ulica gradova domaćina i raspjevanih navijača, velika bijeda u gradovima, a pogotovo izvan njih i dalje je južnoafrička svakodnevica koju nikakvo nogometno natjecanje neće promijeniti.

Kako to izgleda na jugu Afrike, konkretno na poljima pored grada Muldersdrifta, i gdje klinci igraju nogomet, pogledajte u našoj fotogaleriji, pripremljenoj upravo zato da se može povući paralela sa svime onime što gledamo na TV ekranima. Jasno, slične fotografije mogu se snimiti na još mnogim mjestima na svijetu, no na njima se danas ne igra Svjetsko prvenstvo.