IZNENAĐENJE

Pogledajte što su Modrić i društvo napravili treneru Reala!

25.05.2014 u 14:17

Bionic
Reading

Veselje nakon osvajanja desetog naslova u Ligi prvaka nogometaši Real Madrida su iz svlačionice prenijeli i na službenu konferenciju za novinare...

Real je u subotnjem finalu u Lisabonu nakon produžetka svladao gradskog rivala Atletico s 4-1 i osvojio desetu europsku krunu u klupskoj povijesti. Trener 'kraljevskog kluba' Carlo Ancelotti je nakon utakmice otišao na obveznu konferenciju za novinare, ali nije je mogao u miru odraditi do kraja.


Naime, u jednom trenutku su u dvoranu uletjeli Marcelo, Sergio Ramos, Pepe, Isco, Sami Khedira i naš Luka Modrić i prekinuli izlaganje svoga trenera pjevajući jednu od najpopularnijih pjesama Realovih navijača. U prvom se trenutku činilo da je Ancelottiju neugodno, ali ipak se opustio i pridružio svojim igračima u pjesmi i lupanju po stolu. Na koncu je dobio poljubac Ramosa i Pepea prije no što je mogao nastaviti razgovarati s novinarima.

Osim što je osvojio toliko željeni deseti naslov u Kupu/Ligi prvaka, Real Madrid je subotnjom pobjedom protiv Atletica izbio i na prvo mjesto prema ukupnom broju najvažnijih europskih trofeja.

I da stvar za 'kraljevski klub' bude bolja, iza sebe je ostavio svog najvećeg rivala - Barcelonu. Real Madrid, naime, sada ima u svojim vitrinama 12 pehara za pobjede u tri najvažnija europska klupska natjecanja: Kupu/Ligi prvaka, Kupu UEFA/Europa ligi i ugašenom Kupu pobjednika kupova. Konkretno, Real je osvojio spomenutih deset naslova u najelitnijem kontinentalnom natjecanju po čemu je, dakako, rekorder te još dva Kupa UEFA-e.

Barcelona, pak, na kontu ima 11 trofeja: po četiri je puta osvajala Kup/Ligu prvaka i Kup kupova, a tri puta je bila pobjednik Kupa UEFA. Doduše, sva tri naslova je osvojila u prethodnici potonjeg natjecanja, tadašnjem Kupu velesajamskih gradova, tijekom pedesetih i šezdesetih godina.

Na trećem je mjestu Milan s devet naslova (sedam u Kupu/Ligi prvaka, dva u Kupu kupova), a iza ''rossonera'' slijedi Liverpool s osam trofeja (pet u Kupu/Ligi prvaka, tri u Kupu UEFA-e) i Bayern sa sedam (pet u Kupu/Ligi prvaka, po jedan u Kupu UEFA-e i Kupu kupova).