SUPERSPORT HNL

Pogledajte reviju prekrasnih golova koji su obilježili 12. kolo. Sahitijeve škarice šlag su na tortu

10.10.2022 u 11:19

Bionic
Reading

Proteklog je vikenda odigrano nepotpuno 12. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Zbog Dinamovih obveza u Ligi prvaka odgođena je utakmica u kojoj su Modri trebali gostovati kod Istre 1961

U preostale četiri utakmice postignuti su sljedeći rezultati:

  • Lokomotiva-Šibenik 1:1
  • Hajduk-Varaždin 2:1
  • Slaven Belupo-Osijek 0:4
  • Gorica-Rijeka 0:2
Standings provided by Sofascore

Ukupno je postignuto 11 golova i tek jedan je nedostajao do odličnog prosjeka od tri po utakmici, što još stignu popraviti Istra i Dinamo.

Kolo je hat-trickom u Koprivnici obilježio napadač Osijeka Mijo Caktaš. Njegov prvi gol svakako vrijedi izdvojiti kao jedan od ljepših i zanimljivijih u ovom kolu. Već u 5. minuti napadač Osijeka je izravno iz slobodnog udarca, iskosa s lijeve strane zabio za vodstvo Osječana.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Gol koji je pokrenuo Riječane u Gorici te probudio optimizam među navijačima postigao je u 56. minuti Prince Ampem. I ovoga puta udarac je stigao, malo iskosa, s lijeve strane. Prvi je ovo gol Rijeke otkako ju je trenerski preuzeo talijanski strateg Serse Cosmi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Šibenik je u svom 12. nastupu ove sezone stigao i do devetog remija zahvaljujući fantastičnom udarcu Salomona početkom sudačke nadoknade. Austrijanac u redovima momčadi sa Šubićevca pucao je s više od 25 metara i pogodio pod samu gredu nemoćnog golmana Lokomotive Šubarića.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Na Poljudu su navijači svjedočili reviji prekrasnih golova. Bijeli su poveli, Varteks izjednačio, a onda je stigao košarkaški rasplet utakmice u zadnjim sekundama.

Krenimo od kraja i devete minute sudačke nadoknade kada je Filip Krovinović iz slobodnog udarca s lijevog boka ubacio loptu. Na suprotnoj vratnici ju je glavom dočekao Marko Livaja i prebacio na drugu stranu gdje je najviši u skoku bio Awaziem i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na Poljudu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Prekrasan je bio i izjednačujući gol Varteksa.

Posavec je s lijeve strane uoči dobro postavljenog Brodića, koji se pozicionirao između dvojice Hajdukovih braniča. Varaždinski veznjak je prebacio Awaziema i idealno poslužio Brodića koji je glavom poslao loptu u desni kut pokraj nemoćnog Kalinića.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Za kraj smo ostavili golčinu Emira Sahitija za 1:0. Igrala se 33. minuta. Marko Livaja se sjurio po desnoj strani i poslao ubačaj u srce kaznenog prostora. Između dvojice varaždinskih braniča Sahiti se, leđima okrenut vratima, vinuo u zrak i 'škaricama' pogodio mrežu. Gol kola. I više od toga. Jedan od ljepših u sezoni!

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Ne treba čuditi da su u momčadi kola svoje mjesto pronašla čak četvorica kreatora izabranih golova, a najbolji igrač s ocjenom 9 je trostruki strijelac Mijo Caktaš.