HRVATI I ARGENTINCI

Pogledajte kakva navijačka groznica je zavladala u Nižnji Novgorodu uoči ključne utakmice

21.06.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Nakon što su hrvatski navijači osvojili Kalinjingrad i stvorili dojam kao da Modrić i društvo igraju u domovini, iste slike gledamo i na ulicama Nižnji Novgoroda, ali ovoga puta dominiraju argentinski navijači.

'Vamos vamos Argentina', odzvanja središtem Nižnji Novgoroda. Hrvatski navijači ne zaostaju u pjesmi i zabavi, ali 'Gauča' ima barem dvostruko više. Atmosfera u gradu je sjajna, a Rusi su oduševljeni zajedničkom 'hrvatsko-argentinskom' zabavom.

'Za Argentinu putujemo i na kraju svijeta, što je to 14.000 kilometara', kazalo nam je društvo iz Buenos Airesa.

Prema pisanju ruskih medija, u Nižnji Novgorod je doputovalo možda i 20.000 Argentinaca, dok bi hrvatskih navijača moglo biti nešto više od pet tisuća.

'Malo nas je al' nas ima', uzvraćali su hrvatski navijači.

Izvor: tportal.hr

'Nema nas toliko kao u Kalinjingradu, ali smo jednako glasni', kazao je Ante koji je na utakmicu doputovao s prijateljima iz Berlina.

Argentina je prvu utakmicu na prvenstvu igrala u Moskvi, koja je udaljena 480 kilometara, pa su njihovi navijači odmah nakon utakmice krenuli put Nižnija. Hrvatska je World Cup otvorila u Kalinjingradu, pa je većina HR-navijača stigla sinoć ili će doći na dan utakmice.

Argentince ne brine što su 'Messi i društvo' kiksali protiv Islanda odigravši 1-1 uvjereni kako će se protiv Hrvatske vratiti na pobjednički put. Niti hrvatski navijači nisu zabrinuti.

'Ako Argentina nije mogla pobijediti Island, kako će onda nas, uništit će ih Perišić i Rebić', dodao je Mislav koji je na utakmicu potegnuo iz Karlovca.

Kao zagrijavanje za večerašnji okršaj Hrvatske i Argentine i navijači su odigrali svoju utakmicu i to na jednoj plaži uz veslački kanal na Volgi. Susret je prenošen na video zidu u Fan zoni u središtu grada na Minin i Požarski trgu.

Navijače su jedino neugodno iznenadile cijene pive, koji su oko 30 kuna čime su se tvrdnje kako će Nižnji biti jedan od najskupljih gradova na prvenstvu, pokazale točnim.

  • +5
SP Rusija: Navijačka groznica u Nižnji Novgorodu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX