PRVAK PAO U DONJECKU

Pogledajte kako su Srna i društvo razoružali Chelsea

24.10.2012 u 00:41

Bionic
Reading

U najatraktivnijem dvoboju prvoga dana trećeg kola nogometna Lige prvaka ukrajinski prvak Šahtar svladao je na svom travnjaku Chelsea sa 2:1 (1:0)

Darijo Srna je protiv europskih prvaka upisao svoj 99. nastup u europskim kupovima, a ujedno će ga i pamtiti kao dvoboj u kojem je UKrajince predvodio do slavlja protiv branitelja naslova.

Dovoljno je reći da je u engleskim redovima najzapaženiji bio vratar Cech koji je svoj Chelsea držao u igri sve do kraja susreta u kojemu su Ukrajinci mogli slaviti i uvjerljivji trijumf. Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

Šahtar je mrežu londonačana zatresao već u trećoj minuti kada je Alex dijagionalnim udarcem svladao Cecha, a novo slavlje krcatoj Donbass Areni donio je Fernandinho u 53. minuti. Adriano je povukao sjajnu kontru, a Fernandinho je iskoristio višak prostora nastao ofenzivom Chelseaja i sa  desne strane ponovno svladao Cecha.

Torres je u međuvremenu uspio ući u seriju izglednih situacija, ali i sve redom ih upropastiti, a tračak nade donio je tri minute prije kraja Ivanović koji je prodorom i ubačajem napravio gotovo sve. oscaru je ostalo samo namjestiti nogu i proslaviti smanjenje vodstva. Ipak, nisu uspjeli utišati Donjeck.

Nakon odigrabog prvog kruga Šahtar je prvi sa sedam bodova, dok Chelsea ima četiri, a u idućem kolu prvaci Europe pokušat će večerašnjim 'krvnicima' uzvratiti na svom Stamford Bridgeu. Dapače, imaju i rezultatski imperativ obzirom da je Juventus na tri boda, a Chelsea još očekuje i gostovanje u Torinu. 

Šahtar vs. Chelsea
Liga prvaka, Skupina E, 3. kolo
Šahtjor Donetsk 2 1 Chelsea
Strijelci
1:0 A. Teixeira (3') 2:0 Fernandinho (52')
2:1 Oscar (88')
Sastavi
A. Pyatov
Y. Rakitskiy
O. Kucher
R. Dinca Rat
D. Srna
T. Hubschman
Fernandinho
Willian (88' D. Costa)
A. Teixeira (82' Ilsinho)
L. Adriano
H. Mkhitaryan
P. Cech
J. Terry
D. Luiz
A. Cole
B. Ivanovic
J. Mikel Obi
F. Lampard (17' E. Hazard)
Ramires
F. Torres (70' D. Sturridge)
Oscar
J. Mata
Žuti kartoni
O. Kucher 67'
T. Hubschman 85'
A. Cole 22'
D. Luiz 80'