GRADSKI DERBI

Pogledajte kako je United svladao City

09.12.2012 u 19:09

Bionic
Reading

Veliki derbi 16. kola engleskog nogometnog prvenstva između dvaju Manchestera, Cityja i Uniteda na Etihadu, je u potpunosti opravdao očekivanja. Slavio je United 3:2 golom Robina van Persieja u posljednim trenucima...

Susret je počeo velikim pritiskom domaćina Cityja koji je u tom periodu uspio stvoriti dobru priliku za Marija Balotellija koju je ovaj zapucao visoko preko gola.

Onda je u 16. minuti, u prvom pravom prelasku Uniteda preko centra Wayne Rooney doveo goste u vodstvo. Poslužio ga je Ashley Young, a ovaj je odmjerenim prizemnim udarcem između dvojice braniča "građana" poslao loptu u mrežu. Bio je to ujedno prvi udarac'"crvenih vragova' prema suparničkom golu.

Rooney je bio strijelac i drugog Unitedovog gola 13 minuta kasnije kada ga je savršeno na rubu paterca poslužio Rafael, a ovaj je poslao loptu smireno u suprotni kut. Bio mu je to šesti ovosezonski premierligaški gol, a četiri ih je zabio u zadnja dva kola.

S vodstvom gostiju otišlo se u nastavak, a onda je uslijedio veliki povratak Cityja. U 60. minuti zabio je Yaya Toure nakon povratne lopte Carlosa Teveza u akciji u kojoj je prethodno vratar Uniteda David De Gea obranio udarce kako Teveza tako i Davida Silve. Valja reći da je u akciji prethodno golu za 1-2 Robin van Persie pogodio vratnicu.

U 79. minuti nakon krasne solo-akcije propustio je izjednačiti David Silva. Udarac mu je iskosa s desne strane obranio De Gea odbivši ramenom loptu na spoj vratnice i grede.

U 86. minuti Pablo Zabaleta je zabio svoj ovosezonski prvijenac i donio izjednačenje na 2:2. Pucao je argentinski branič desnicom malo unutar ruba kaznenog prostora nakon prethodnog ubacivanja iz kornera.


U tim je trenucima City djelovao opasnije i bio je bliže postizanju i pobjedničkog gola, a onda je uslijedila jedna akcija Uniteda u kojoj je Rafael iznudio slobodni udarac malo izvan kaznenog prostora iskosa s desne strane. Igrala se druga minuta sudačke nadoknade, izvođenje slobodnog udarca preuzeo je Van Persie i zabio u dalji kut za 2:3 pobjedu gostiju.

Svoj 11. ovosezonski premierligaški gol zabio je uz pomoć dodira igrača iz živog zida, Samira Nasrija, njegovog bivšeg suigrača iz Arsenala.

Ovo je bila 13. ovosezonska pobjeda Uniteda u sezoni, a prvi poraz Cityja kojim se razlika između dva prvoplasirana kluba na ljestvici povećala na šest bodova.