borba za vrh europe

Pogledajte kako je hrvatski reprezentativac Simon zabio protiv Reala svoj najdraži i najvažniji koš u karijeri: Ovo je bilo infarktno i šokantno!

05.05.2021 u 11:05

Bionic
Reading

Nakon što su košarkaši Anadolu Efesa izborili nastup na završnom turniru Eurolige oglasio se junak utakmice, hrvatski reprezentativac Kruno Simon

Pobjedom nad Real Madrido 88:83 u petoj odlučujućoj utakmici četvrtfinala košarkaši Anadolu Efesa izborili nastup na završnom turniru Eurolige koji će se igrati u njemačkom Koelnu od 18. do 20. svibnja.

Ključnom za pobjedu Efesa pokazala se trica Krune Simona s gotovo devet metara za vodstvo 83:80 36 sekundi prije kraja. Tricu pogledajte OVDJE.

Simon je odigrao odličnu utakmicu, za 30 minuta ubacio je 17 koševa (šut za dva 3-6, trica 3-6, slobodna bacanja 2-2) uz jedan skok i tri asistencije.

'Što reći, infarktno, šokantno... Imali smo 2-0, imali smo dobivene dvije utakmice u Madridu, dopustili smo da oni dođu na 2-2 i zakomplicirali smo sve. Očekivali smo ovakvu sličnu utakmicu, ali vjerovali smo u sebe do samoga kraja. Ja sam rekao i prije utakmice da sam uvjeren da smo bolja ekipa od Reala i po meni zasluženo idemo na Final Four', rekao je 35-godišnji Simon u razgovoru za HRT.

Na kraju se pokazalo kako je upravo Simonova trica s istekom napada presudila Realu.

'Možda je to i moj najdraži šut do sada u karijeri. Još sam pod dojmom i emocijama, ali ovo je sigurno jedna stvar koju ću pamtiti. No, ovo je tek prvi korak, naš cilj je da osvojimo Euroligu, tako da ne treba upadati u euforiju, treba ići dalje i razmišljati o Final Fouru', dodao je Simon.

Dodajmo kako se završni turnir igra u Kölnu, a 28. svibnja protivnik Anadolu Efesu u polufinalu je moskovski CSKA.

U drugom polufinalu igrat će Armani Milano – Barcelona.