ODLIČNI RUKOMETAŠI

Podsjetnik: I Hrvate je izbacila ruka Francuza

19.11.2009 u 16:10

Bionic
Reading

Dok se Irci i ostatak civiliziranog svijeta čude nogometnim vlastodršcima koji su dozvolili da Francuska rukometnim stilom ode na nogometni SP, vremeplov dokazuje da Francuzi nisu slučajno tako dobri rukometaši

Gol za 2:2 nije bio regularan

Možda nisu dobri kao Nikola Karabatić, ali Thierry Henry i David Trezeguet bez dilema se znaju kvalitetno služiti rukama tijekom igre. Henryjeve mogućnosti prelomile su se na leđima bijesnih Iraca, a Trezeguetove su uništile nadu Barićeve Hrvatske prije pet godina.

Hrvatska je Euro u Portugalu otvorila s 0:0 protiv Švicarske i slijedio je dvoboj s Francuzima. Zidane je branitelje naslova doveo u vodstvo, no Rapaić i Pršo preokrenuli su rezultat i Hrvatska je u Leiriji povela s 2:1. S ta tri boda za prolaz bi nam bio dovoljan i bod protiv Engleza, no Francuska je izjednačila.

Nije to bio ni približno ovako brutalna sudačka pogreška, no Butinino preriskantno ispucavanje odbilo se od širom raširene Trezeguetove ruke koji je nakon 'genijalnog' štopanja lako pogodio praznu mrežu.

Ostatak je povijest. Francuzi su nam uzeli bod, Englezi u dvoboju u kojem smo morali dobiti sva tri i vratili smo se kući nakon skupina. Po igri tada nismo ni zaslužili više, ali da je sudac vidio Trezeguetovo igranje rukom, sve je lako moglo završiti drukčije. Uostalom, sjetite se tko je osvojio to natjecanje. Da, Grčka.