KAOS U MARSEILLEU

Podivljali engleski huligani prizivali ISIS; policija koristila suzavac!

10.06.2016 u 10:49

Bionic
Reading

Na dan početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj dolaze i prve snimke navijačkih nereda. Tako su u noći s četvrtka na petak engleski huligani napravi potpuni kaos u centru Marseillea, tako da je posla imala i policija

Engleska reprezentacija igra u subotu (21:00) prvu utakmicu protiv Rusije, a kako stvari stoje, neki njihovi navijači neće uživo pratiti utakmicu.

Naime, pijani i borbeni engleski huligani doslovno su porazbijali centar Marseillea, a usto su se i ohrabrili prizivajući ISIS uzvicima: Gdje ste sada?

Podatak kako u Marseilleu, rodnom gradu Zinedinea Zidanea, više od trećine stanovništva čine muslimani samo je dodatno razljutio policiju koja je osim pendreka morala upotrijebiti i suzavac.

U svom ludilu huligani su razbijali izloge, bacali su po ulici stolove i stolice iz kafića, a neki su zbog ozljeda (bilo je i krvi) završili u bolnici. Divljačko ludilo engleskih huligana uz lomljavu stakla i urlike možete vidjeti u videoprilogu.

Francuska policija tako je i prije početka Eura imala pune ruke posla, a s obzirom na to da turnir traje do 10. srpnja, već sada je jasno da osim terorizma, zbog kojeg su svi u strahu, treba imati na oku i huligane koji su očito došli – isključivo zbog nereda.