DO TROFEJA PREKO SPLIĆANA

Podatak o Hajduku koji najbolje pokazuje koliko je nekada to bio sjajan hrvatski klub u Europi

19.04.2019 u 06:01

Bionic
Reading

Liga prvaka je dobila neočekivano polufinale, teško da je netko pogodio da će se za mjesto u finalu boriti Ajax i Tottenham, a postoji jedna zanimljivost vezana uz oba kluba

Splitski Hajduk daleko je od starih dana slave, a nekada je naš prvoligaš bio značajno ime na nogometnoj karti Europe. Barem kada je riječ o Ajaxu i Tottenhamu, jer ova dva kluba su zadnji puta osvojila europski trofej kada su pobijedili baš Hajduka u jednoj fazi natjecanja.

Naime, zadnji put kad je Tottenham uzeo pokal (Kup UEFA 1983/84) u polufinalu je izbacio Hajduk. U Splitu je bilo 2:1 za 'bile', ali su u uzvratu 'spursi' slavili 1:0 i zahvaljujući golu u gostima prošli dalje, a nakon toga su u finalu sredili belgijski Anderlecht.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

Što se tiče Ajaxa, on je osvojio Ligu prvaka 1995. kada je srušio Milan s 1:0, a prije toga je nizozemska momčad u četvrtfinalu nadigrala Hajduk. Na Poljudu nije bilo pogodaka, a u Amsterdamu su 'kopljanici' bili bolji i upisali trijumf 3:0.

Ajax i Tottenham ove sezone nisu se susreli s Hajdukom, ali ostali su igri za trofej, dok je nažalost Hajduk daleko od bilo kakvog europskog uspjeha...

  • +11
Manchester City - Tottenham Hotspur, uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia