RIJEČ ŠAMPIONA

Počinje Roland Garros: Nadal 'leti', ali Đoković je favorit!

24.05.2014 u 12:40

Bionic
Reading

Trostruki osvajač Roland Garrosa iz osamdesetih godina Mats Wilander tvrdi kako ove godine nema izrazitog favorita na ovom Grand Slam turniru, a najviše ga zanima što će napraviti Novak Đoković i Roger Federer

Wilander nestrpljivo dočekuje Roland Garros gdje smatra da će se voditi vrlo zanimljiva borba bez izrazitog favorita. Ipak, malu prednost daje Novaku Đokoviću koji je svladao Rafaela Nadala u posljednjem finalu Mastersa 1000 u Rimu.

'Što se turnir više približava, uzbuđenje sve više raste. Na običnim turnirima imate jednu superzvijezdu koja pomete protivnike ili pak dvojicu koji dođu do kraja, međutim Grand Slam je poseban jer na njemu nema čistog favorita. Tako i treba biti i to je bolje za tenis. Mislim da nas ne zanima previše hoće li Nadal osvojiti deveti naslov u Parizu, to me uopće ne interesira. Zanimljivije mi je razmišljati o tome kako je Đoković blagi favorit ili kakve su šanse Rogera Federera,' tvrdi Wilander.


Iako je Nadal ove godine na zemlji upisao neke poraze, Wilander i dalje smatra kako će u Pariz doći prepun samopouzdanja.

'Rafael može svakako reći 'čekajte, osvojio sam Madrid, ovo je Roland Garros i dolazim odmorniji nego ikad.' On će definitivno imati pritisak, ali i veliko samopouzdanje jer zna da se igra na tri osvojena seta. Ima puno pravo razmišljati 'što mi mogu napraviti, kako će me pobijediti u dva sata? To se neće dogoditi jer problem mogu riješiti igrajući i četiri sata'. On je superspreman i to mu daje ogromno samopouzdanje,' dodaje Šveđanin.

Lani je Rafa izbacio Đokovića u polufinalu, sada se mogu naći tek u samoj završnici