NAKON KRATKE STANKE

Počinje nova sezona HT Prve lige; jubilarno 30. prvenstvo otvaraju dva kluba koja ne skrivaju svoje ambicije; evo gdje možete gledati njihov okršaj

14.08.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Počinje Hrvatski Telekom Prva liga, a čast da jubilarno 30. prvenstvo otvore imaju Varaždin i Gorica (petak, 20 sati, Arenasport 1)

Hrvatski klubovi nakon nikad kraće ljetne stanke opet su u pogonu. Tko će se brže prilagoditi na ovakav pakleni ritam tek ćemo vidjeti, a podsjećamo da će se zbog koronavirusa zasad susreti igrati bez gledatelja.

Varaždin je poslije stanke uzrokovane pandemijom bio senzacionalan i na krilima takve završnice euforično ulazi u novu sezonu.

'Cilj je da se borimo za mjesto u sredini tablice, a ne za ostanak', rekao je predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek za evarazdin.hr te se osvrnuo na prvog suparnika.

'Gorica je tvrd protivnik. U igračkom kadru nisu imali odlazaka, uigrani su, stabilizirali su se već više godina u ligi i bit će to teška utakmica. Međutim, naši apetiti ove sezone su veći pa to moramo i pokazati na terenu. Ako dečki budu igrali kao na kraju prošle sezone to će i dokazati.'

  • +21
Gorica - Slaven Belupo Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Gorica ulazi u svoju treću sezonu kao prvoligaš, u posljendje dvije taj klub bio je ugodno iznenađenje, a ove su ambicije porasle i razmišlja se o mjestima koja vode u Europu.

'Vremena nije bilo puno, tek je deset dana prošlo otkako smo se ponovno okupili nakon kratkog odmora. U zahtjevnim smo vremenima za svaki klub, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelome svijetu. I mi treneri moramo se prilagoditi na to, više analizirati, prilagoditi trenažni proces. Ipak, mislim da krećemo u dobroj, pozitivnoj atmosferi i raspoloženju i jedva čekamo utakmicu pred nama', izjavio je trener Gorice Valdas Dambrauskas.

  • +24
Dinamo - Varaždin Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Mislim da smo favoriti i ne treba od toga bježati. Imamo kvalitetu da idemo do kraja, da se borimo za Europu i u ovakvim utakmicama moramo ići sto posto na pobjedu i vjerovati u to', dodao je kapetan Gorice Kristijan Kahlina.

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.