SNOW QUEEN - UŽIVO

Vodi Zenhaeusern, Rodeš i uz veliku grešku sigurno izborio drugi 'lauf'

05.01.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Nakon što je u subotu sa dvije odlične vožnje u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu slavila Slovakinja Petra Vlhova, danas se niz Crveni spust spuštaju skijaši

PRVA VOŽNJA (14.15):

Veliko iznenađenje priredio je Nijemac Linus Strasser s brojem 31, probio se na treće mjesto sa 18 stotinki zaostatka za vodećim Zenhaeusernom, znači da je Rodeš pogurnut na 16. poziciju

  • nakon 30 skijaša prvi je Zenhaeusern vremenom 57.49, a iza njega su Austrijanac Matt (+0.07) i Francuz Noel (+0.27), Talijan Moelgg (+0.31) i Šveđanin Myhrer (+0.36)... Rodeš je 15., Kolega i Vidović su ispali

Ni Matej Vidović, s brojem 27, nije ostao u igri, ispao je u prvoj vožnji, Rodeš je 14.

Elias Kolega sa startnim brojem 20 dobro je krenuo pa izletio, ode jedan naš adut za osvajanje bodova, Rodeš je pogurnut na 12. mjesto

Spustio se Istok Rodeš koji je već na izlasku iz startne kućice pogriješio, imao je još sitnih grešaka, ali je doskijao do 11. pozicije sa zaostatkom +1.40 za vodećim Švicarcem.

Nakon 15 skijaša, njih šest je unutar pola sekunde, a vrh je ostao i dalje isti - Zenhaeusern, Matt i Noel. Vodeći slalomaš Kristoffersen je tek 10.

  • +16
Skijanje, prva vožnja muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Deset skijaša se spustilo niz zagrebačko brdo, a poredak prve trojice ostao je nepromijenjen - Zenhaeusern, Matt i Noel. S nestrpljenjem čekamo naše predstavnike.

Nakon pet skijaša vodeći je švicarski skijaš sa startnim brojem 1 Ramon Zenhaeusern vremenom 57.49, a iza njega su Austrijanac Mihael Matt (+0.07) i Francuz Clement Noel (+0.27). Prvo je bio diskvalificiran jedan od favorita Francuz Alexis Pinturault koji je bio pobjednik zadnjeg slaloma sezone, ali je nakon žalbe vraćen u poredak.

'Staza je ledena, a postavka staze u prvoj vožnji je lagana, kao za djecu, a ne za Svjetski kup. Nema nikakvih zamki. Ovo je kako stari i ja kažemo idiotizam. Ne znam zašto je to tako. Ljudi koji to rade trebali bi se dobro zamisliti', razočaran je i iskren bio Ivica Kostelić kada je komentirao postavljenu stazu za prvu vožnju, a on je bio i predvozač.

  • +9
Atmosfera na Sljemenu uoči muškog slaloma skijaškog kupa Snow Queen Trophy Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Petra Vlhova je Snježna kraljica za 2020., a u nedjelju ćemo dobiti i Snježnog kralja.

Švicarski skijaš Ramon Zenhaeusern, koji je 11. u poretku u slalomaša, u nedjelju starta prvi u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu. Francuz Alexis Pinturault, koji je trenutno treći u slalomskom poretku, imat će startni broj dva, dok najbolji slalomaš Norvežanin Henrik Kristoffersen ima treću startnu poziciju.

Prošle godine trojica hrvatskih skijaša osvojila su bodove na Sljemenu, Istok Rodeš bio je sedmi, Matej Vidović 15., a Elias Kolega 20.

Istok Rodeš će u nedjelju imati startni broj 17, Elias Kolega 20, a Matej Vidović 27. Preostala trojica hrvatskih predstavnika kreću sa začelja startne liste, Filip Zubčić ima broj 61, Samuel Kolega 62, a Leon Nikić 63.

Prva vožnja slaloma za skijaše je u 14.15 sati, a druga vožnja u 17.40 sati.