KOŠARKAŠKA LUDNICA

Počinje Eurobasket: Španjolska testira snagu Hrvatske

04.09.2013 u 08:35

Bionic
Reading

U Sloveniji počinje 38. Europsko prvenstvo u košarci. Drugi put u formatu s 24 momčadi, Eurobasket ipak ne nudi sve najbolje od europske košarke. Mnoge zvijezde nisu došle u Sloveniju što ne znači da u sljedećih 19 dana nećemo gledati dobru košarku

Hrvatska je na prošlom EP-u u Litvi zauzela 13. mjesto, a kako posljednjih godina naši košarkaši nisu ostvarili značajnije rezultate, očekivanja ni od ovog natjecanja nisu velika. Ipak, plasman u drugi krug bi izabranici Jasmina Repeše trebali ostvariti, a osiguranje nastupa na Svjetskom prvenstvu, zadovoljilo bi sve košarkaške zaljubljenike.

Na SP-u će iz Slovenije otići šest najboljih reprezentacija uz Španjolsku koja organizira to natjecanje. Ipak, Repeša pred svoje košarkaše ne stavlja nikakav pritisak već ističe kako je svaka sljedeća utakmica najvažnija.


'Ulazak u svaku utakmicu s najvišim stupnjem agresivnosti, s najvećom mentalnom čvrstoćom, to je nešto što nam je zadatak', rekao je Repeša uoči odlaska u Sloveniju.

Hrvatska svoj prvi nastup ima danas. U 17:45 u Celju igramo sa Španjolcima, aktualnim europskim prvacima koji su jedni od najvećih favorita natjecanja. Naši su košarkaši oslabljeni i neigranjem Marka Tomasa koji se ozlijedio prošlog tjedna, no to ne znači da su se predali i prije prvog podbacivanja lopte. Repeša je pozvao sve hrvatske navijače da igračima daju podršku u Celju.

'Neka dođu na prvu utakmicu, neka vide je li to - to ili nije. Ako nije, neka više ne dolaze. Sve drugo je na nama', istaknuo je Repeša.

Osim Španjolske u našoj skupini nalaze se još Gruzija, Poljska, Slovenija i Češka. Tri najbolje reprezentacije plasirat će se u sljedeći krug natjecanja.

Na EP u Sloveniju putuju: Roko Leni Ukić, Dontaye Draper, Ante Delaš, Bojan Bogdanović, Kruno Simon, Damjan Rudež, Luka Žorić, Damir Markota, Dario Šarić, Mario Delaš, Ante Tomić i Lukša Andrić.