vrijeme je za mlađe

Počelo je! Jedan od najiskusnijih košarkaša oprostio se od reprezentacije

11.09.2017 u 21:35

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija vratila se iz Istanbula u Hrvatsku nakon razočaravajućeg poraza od Rusije 101:78 u osmini finala Eurobasketa. Kao što se i očekivalo, neki su objavili povlačenje...

Od 2011. godine Kruno Simon (32) standardni je član hrvatske košarkaške reprezentacije. Kreativac, pravi hakler, dobri duh momčadi. Iza njega je pet velikih natjecanja - tri Eurobasketa, jedno Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre - no bez ijedne medalje. 

Po povratku u Zagreb Simon je prvi objavio ono što su mnogi i očekivali...

'Osjećaj je isti kao posljednjih pet godina. Ja sam imao svoju šansu, pet prvenstava zaredom', rekao je Simon i nastavio:

'Vrijeme je za nove dečke, sljedeće generacije. Mi svake godine imamo iste greške.'

Jasno je, Simon je reprezentativnu karijeru završio, a sličnu bi odluku mogli objaviti i još neki. Prije svih veterani -  kapetan Roko Ukić (32), pa Marko Popović (35) koji se za ovaj Eurobasket vratio iz mirovine te Marko Tomas (32), možda i Luka Žorić (32).

  • +29
Eurobasket: Hrvatska - Rusija, osmina finala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Neće to biti ništa neočekivano, vrijeme je za mlađe igrače, izgradnju neke nove reprezentacije koja će možda imati više sreće nego ova...

Za kraj je Simon prokomentirao stanje u reprezentaciji, mnogi su nagađali kako su igrači okrenuli leđa izborniku Aci Petroviću.

'Ma o njemu nitko i ne priča. O tome drugom prilikom, ovaj put smo mi krivi i ne možemo tražiti drugog krivca', zaključio je Kruno Simon.