vjetar u leđa

Počelo guranje Schumachera na silu u Formulu 1: Je li to zaslužio?

06.08.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Novi šef Formule 1 Chase Carey naglašava kako bi to bila velika priča da Mick Schumacher postane vozač elitnog automobilističkog natjecanja, iako još uvijek nije pokazao dovoljno da bi ga momčadi uopće uzele u obzir...

Podsjetimo, 19-godišnji sin slavnog šampiona polako se probija kroz svijet automobilizma, ali još uvijek nije osvojio niti jednu titulu.

Karijeru je započeo prije deset godina vozeći karting, zauzevši drugo mjesto u njemačkom prvenstvu, kao i na europskom i svjetskom prvenstvu. U njemačkoj Formuli 4 nakon neuspješne prve sezone također je u drugoj bio viceprvak, kao i u talijanskoj verziji istog natjecanja 2016. godine.

Prelazak u europsku Formulu 3 bio je težak za Micka koji se nije dobro snašao u prvoj sezoni, osvojivši tek jedno postolje, a ove sezone nešto je bliže najbržima, no na prvu pobjedu morao je čekati sve do prije desetak dana, kada je napokon trijumfirao u Belgiji.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

S takvim rezultatima netko drugi ne bi imao izgleda kandidirati za mjesto u Formuli 1, ali sin slavnog Michaela čvrsto je na putu prema elitnom automobilističkom natjecanja, a podržao ga je i novi čelni čovjek sporta.

'Naravno da bi to bila velika priča,' izjavio je Chase Carey kojeg su američki vlasnici iz Liberty Medije postavili na poziciju koju je prije njega držao Bernie Ecclestone.

'Michael Schumacher predstavlja jedinstvenu osobnost u svijetu Formule 1. On će uvijek biti ikona našeg sporta. Prisustvo njegovog sina Micka bilo bi nešto posebno, što bi dirnulo ljubitelje sporta,' zaključio je Amerikanac.

Uz takav publicitet i 'vjetar u leđa' mladom Micku neće biti nikakav problem pronaći sponzore koji će mu olakšati put do samog vrha, ali morat će značajno poboljšati svoje nastupe na stazi da se cijela priča ne bi pretvorila u debakl...