KIŠA U MELBOURNEU

Počela nova F1 sezona, Rosberg završio u ogradi!

18.03.2016 u 08:03

Bionic
Reading

Na prvim slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Australije Lewis Hamilton bio je najbrži, dok je njegov timski kolega Nico Rosberg propustio veći dio popodnevnog treninga nakon što je izgubio kontrolu nad Mercedesom i zabio se u ogradu...

Kiša na stazi Albert Park poremetila je planove vozačima Formule 1, a zbog nje i dalje ostaje nejasan odnos snage između Mercedesa i Ferrarija, najjačih bolida u elitnom automobilističkom natjecanju.

Na prvom slobodnom treningu Lewis Hamilton uspio je u završnici izaći na mekanim gumama na stazu i odvesti krug 1:29.725, što je bio i najbrži krug dana. Iza njega našli su se Danil Kvjat i Daniel Ricciardo u Red Bullu, a među pet su bili još i Nico Hülkenberg u Force Indiji i Max Verstappen u Toru Rossu. Raikkonen i Vettel uopće nisu postavili konkurentna vremena.


Na drugom slobodnom treningu mokra staza je imala još veći utjecaj i uopće nismo vidjeli vožnju na gumama za suho. Lewis Hamilton ovaj je put bio najbrži na 'intermediate' gumama s vremenom 1:38.841, ispred Nice Hülkenberga i Kimija Raikkonena, a među prvih pet ugurali su se još i Daniel Ricciardo te Carlos Sainz. Sebastian Vettel bio je osmi.


Najveći gubitnik u petak bio je Nico Rosberg koji je po mokroj stazi napravio pogrešku i zabio se u ogradu te pritom slomio prednje krilce. Do kraja treninga više uopće nije izlazio na stazu i nije postavio konkurentno vrijeme.

U subotu su na rasporedu treći slobodni trening i kvalifikacije. Očekuje se suha staza i puno bolji uvjeti za vožnju...