STROJ ZA GOLOVE

Počela licitacija za nezaustavljivog mladog Nigerijca

09.11.2015 u 13:10

Bionic
Reading

Završeno je SP-u Čileu, a Victor Osimhen pokazao je da je u stanju probiti baš svaku obranu koja stoji pred njim

Nigerija je poražena od Hrvatsku u skupinama, no dobili su preostalih šest dvoboja i sasvim zasluženo osvojili petu svjetsku titulu u ovom uzrastu. Zabili su 23 gola, a 10 od njih potpisao je Victor Osimhen. Zabio je baš na svakoj od sedam utakmica, u četiri navrata za rezultat 1:0 i tako potvrdio naslov najboljeg strijelca afričkog prvenstva.

Brzina i tenhnika, te sjajan šut ističu se kod ovog dječaka kojemu je tek 16 godina. No, tu su i visoka radna etika na terenu i mogućnost igranja na krilu što ga čini posebno zanimljivim. Poznato je kako su Europljani često skeptični po pitanju datuma rođenja novih afričkih zvijezda, ali Osimhen, kojemu je idol Didier Drogba, već danas može birati (najmanje) između Arsenala i Tottenhama

Najmlađi je u obitelji od šestoro djece i kao dijete morao je prodavati odjeću uz cestu kako bi sudjelovao u hranjenju obitelji. Onda je pronašao nogomet i vrlo brzo pokazao koliko je dobar. Engleski mediji tvrde da rivali iz sjevernog Londona za Osimhena trenutno nude po milijun eura. Daleko je od izbrušenog nogometaša, ali već danas koštat će znatno više.

Osimhen je na dobrom putu da postane odličan napadač