SVAKA MU ČAST

Počela je svirati glazba, navijači su ustali. A onda je Đoković prišao sucu...

31.08.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Ponovni svjetski br. 1, srpski tenisač Novak Đoković, tijekom dvoboja drugog kola na posljednjem Grand Slamu sezone, našao se u neobičnoj situaciji.

U dvoboju Novaka Đokovića i Španjolca Bernabea Zapate Mirallesa viđena je situacija kakvu u tenisu rijetko viđamo. Tijekom jednog gema u drugom setu Đokoviću je na servis Mirallesa upisan poen više. Iako je rezultat trebao glasiti 30:30, na semaforu je prikazano 30:40 i Đoković je imao break-loptu, do koje nije došao.

Uspio je srpski tenisač osvojiti sljedeći poen, nakon čega je sudac označio kraj gema i break za Đokovića, iako mu je nedostajao jedan poen.

Nakon tog poena, odnosno kraja gema, trebala je uslijediti pauza za promjenu strana, puštena je glazba s razglasa, a navijači su ustali sa svojih mjesta i počeli se kretati. No, Đoković je prišao sucu, obavio kraći razgovor, nakon čega je sudac shvatio propust te se gem ipak nastavio. Srpski tenisač na kraju je i posve zasluženo uzeo taj gem, ali je morao odigrati još nekoliko poena.

Do kraja meča, Đoković nije imao nikakvih problema te je u tri seta ostvario laganu pobjedu (6:4, 6:1 i 6:1). Tako je Đoković nastavio put k četvrtom naslovu na US Openu, ali i rekordnom, 24. Grand Slamu.

Suparnik u trećem kolu bit će mu sunarodnjak Laslo Đere, koji je u drugom kolu pobijedio Francuza Huga Gastona 6:1, 6:2, 6:3.

Također treba reći kako je najboljem tenisaču svijeta također i otvoren put prema finalu jer do njega nema nijednog igrača iz Topa 8. Podsjetimo, lak raspored Nole ima nakon ranog ispadanja Tsitsipasa i Ruuda u drugom te Holgera Runea već u prvom kolu.