Ne može bez trzavica

Pobuna u svlačionici Bayerna zbog tretmana Nike Kovača prema živoj legendi kluba; je li ovo očekivan potez Hrvata?

17.10.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Niko Kovač nema mira u Bayernu otkad je sjeo na klupu tog bavarskog kluba. Ili ga mediji tjeraju s klupe nakon jedne loše utakmice ili ga direktno i indirektno prozivaju zvijezde nezadovoljne minutažom i statusom. Ovaj puta je čini se popustio…

Najnoviji igrač na popisu nezadovoljnih minutažom i statusom jest 30-godišnji Thomas Müller na kojeg su navijači Bayerna posebno 'slabi' jer je dijete kluba u koji je stigao kao klinac od 11 godina. Zapravo je postao živa legenda Bayerna, ali status koji ima ove sezone kod Kovača mogao bi se nazvati – tužnim.

Naime, Müller je u pet utakmica u nizu ove sezone od Kovača dobio ukupno mizernih 66 minuta, a ako gledamo cijelu sezonu na dosadašnjih sedam utakmica ukupno je dobio 286 minuta (40,9 minuta u prosjeku). Takav status natjeralo je igrača, koji je od malih nogu u Bayernu i koji je za prvu momčad skupio 325 utakmica uz učinak od čak 110 golova, da javno izrazi svoje veliko nezadovoljstvo.

Tako su novinari njemačkog Bilda doznali kako Müller ne želi javno kritizirati trenera Kovača, ali je svoju frustraciju iskazao u razgovorima s nekim igračima Bayerna koji su nositelji igre. Najblaže rečeno krenula je lagana pobuna u svlačionici…

'Ako se situacija ne promijeni u sljedećih nekoliko tjedana, Müller bi mogao otići iz Bayerna', prije tjedan dana pisao je Bild.

U međuvremenu Thomas Müller je ipak javno istupio čime je poslao jasnu poruku Kovaču:

'Imam svega 30 godina, spreman sam za igru i gladan uspjeha s klubom, ali sam i osobno gladan uspjeha. Čvrsto sam uvjeren da mogu na terenu pomoći svojoj momčadi', kazao je nedavno Müller.

Nakon toga je navodno obavljen i razgovor između Müllera i Kovača, a također je poznato kako je u ime tih domaćih važnih igrača istupio Joshua Kimmich koji je član Bayerna od 2015. Njegove riječi imaju težinu…

'Teško je zamisliti Bayern bez Thomasa. On je idealna identifikacijska figura Bayerna, kao što su bili Bastian Schweinsteiger ili Phillip Lahm. Gotovo da nema nikoga poput njega koji je kroz omladinski sustav uspio postati veliki igrač', rekao je Kimmich dodavši:

'Zaista ne znam želi li otići iz kluba…. Znam kakav je osjećaj ne igrati, nekad sam puno sjedio na klupi kod Carla Ancelottija. Normalno je biti nezadovoljan i jasno da on želi igrati u prvih 11.'

I da se nešto događa govori podatak kako će Müller igrati od prve minute u sljedećoj utakmici Bundeslige kada Bayern gostuje kod Augsburga (subota, 15:30). Razlog je pritisak koji se vrši na Kovača, ali i činjenica da se Brazilac Coutinho mora odmoriti nakon napornog puta s reprezentacijom po Aziji.

Pitanje je samo hoće li se Müllerov status promijeniti nakon što se Coutinho vrati u prvi sastav. Naime, poznato je kako Kovač u napadu preferira trio Coman, Gnabry i Coutinho te je upravo zbog njihovih sjajnih igara najviše izgubio Thomas Müller. A ako ne želi nove trzavice te ponovnu laganu pobunu domaćih igrača koji su stali u zaštitu Müllera, tada Kovač mora nešto smisliti kako da mu osigura mjesto u momčadi.

  • +5
Bundesliga, Bayern - Hoffenheim Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK