BIZNIS NE PITA

Pobuna NBA zvijezda zbog načina na koji je Vlade Divac u Sacramento doveo američkog reprezentativca

07.02.2019 u 14:13

Bionic
Reading

Dan prije isteka posljednjeg roka za razmjenu igrača u NBA ligi dogodile su se tri zamjene, a najzvučnije ime koje je promijenilo dres je 26-godišnji krilni igrač Harrison Barnes, koji je 2015. godine s Golden State Warriorsima osvojio naslov prvaka.

Barnes - koji je s reprezentacijom SAD-a osvojio olimpijsko zlato u Rio de Janeiru 2016. - do srijede je bio član Dallas Mavericksa, no ubuduće će nositi dres Sacramento Kingsa, dok su iz Sacramenta u Dallas otišli iskusni Zach Randolph i Justin Jackson. No, ova zamjena igrača šokirala je neke NBA igrače, ali i funkcionere jer su čelni ljudi Dallasa pristali poslati Barnesa u Kingse u trenutku - dok je on igrao utakmicu protiv Charlotte.

'Iskreno, ovako nešto nikada u životu nisam vidio. Vidio sam da ljude obavijeste kako su zamijenjeni tijekom treninga ili kada su avionu, autobusu. To se i meni događalo, ali ovo, da mu ovako nešto naprave dok igra? To vidim prvi puta u životu', rekao je krilni igrač gostujućih Charlotte Nicolas Batum.

Zbunjen je bio i legendarni Dirk Nowitzki koji je shvatio da se nešto događa kad je vidio da se Barnes ne vraća u igru. I njega je zasmetao način i tajming kako je sve obavljeno i poručio je 'kako je Barnes puno bolji čovjek od njega.'

Ovaj potez glavnog menadžera Kingsa Vlade Divca mnogi su analitičari opisali kao odlično obavljen posao. Neki su dovođenje američkog reprezentativca s kojim namjeravaju produžiti ugovor opisali kao - genijalan, No, usprkos tome neki su igrači jako ljuti zbog načina na koji je obavljen. najglasniji je bio igrač LA Lakersa LeBron James koji je na svom Instagram profilu napisao:

'Da vidim ja jesam li dobro shvatio. Baš je cool sve ovo, jer su napravili ono što je najbolje za sam klub? Zamijenili su ovog čovjeka dok je doslovno bio na parketu i nije imao pojma što se događa. Ne kritiziram ja onog koji ga je zamijenio, jer ovo je biznis i u njemu se moraju napraviti stvari za koje osjećate da ih treba napraviti, ali nešto se mora promijeniti. Mora se promijeniti pristup cijeloj ovoj priči', između ostalog je napisao uzrujani LeBron koji je odlučio stati na čelo tzv. pobunjenih igrača.

Ove sezone Barnes je kao član Dallasa postizao 18.8 koševa uz 5.2 skokova te bi trebao Sacramentu pomoći izboriti doigravanje. Momčad iz glavnog grada Kalifornije trenutačno zauzima deveto mjesto u Zapadnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 28-26, a osmi Los Angeles Clippersi, koji drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, su na 30-25.

S druge strane, očekuje se kako će Dallas otpustiti 37-godišnjeg Randolpha, koji ove sezone nije odigao niti jednu utakmicu, i tako uštedjeti novac kako bi tijekom ljeta mogao privući atraktivna pojačanja, dok bi Jackson, koji je izabran kao 15. na draftu 2017. godine trebao pronaći svoje mjesto u momčadi. U 52 utakmice odigrane u dresu Kingsa ove sezone Jackson je ubacivao 6.7 poena u prosjeku.

Aktivni su na tržištu bili Washington Wizardsi koji su ostvarili dvije zamjene, oni su poslali Otta Portera u Chicago Bullse za Bobbyja Portisa, Jabarija Parkera i izbor druge runde drafta 2023. godine, no Wizardsi su taj izbor poslali New Orleans Pelicansima uz Markieffa Morrisa, dok su iz Pelicansa angažirali Wesley Johnsona.

  • +17
Američki košarkaš LeBron James Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia