NOVI USPJEH 'MEDVJEDA'

Pobjeda za Vukovar i ostanak na prvom mjestu

18.11.2012 u 19:54

Bionic
Reading

Utakmicom Medveščaka i Red Bulla završen je prvi dio Arena Ice Fevera. Konačni epilog je jedan poraz (Olimpija 1:4) i dvije pobjede (KAC 4:1 i Red Bull 2:0). Novi niz utakmica u najvećoj hrvatskoj sportskoj dvorani na rasporedu je u siječnju 2013.

Pobjedom 2:0 u posljednjoj utakmici Arena Ice Fevera nad Red Bullom u 22. kolu Ebel lige, momčad Medveščaka ostala je na prvom mjestu ljestvice Austrijske lige.

Ako je utakmica protiv ljubljanske Olimpije bila jedna od najslabijih hokejskih izdanja uprizorenih ove sezone, a pobjeda nad KAC-om ostvarena u strašnom ritmu i fantastičnoj atmosferi, susret kontra ekipe iz Salzburga bio je nešto između. Medveščak nije igrao loše, no daleko je to od hokeja koji ova momčad očito može prikazati. Očajna iskorištenost igrača više ovog puta nije koštala 'medvjede', no činjenica je da Zagrepčani u nedjelju jednostavno nisu imali igru u takvim trenucima.


'Zvjezdano nebo' navijača za Vukovar

Pred prepunim tribinama 'medvjedi' su prvi gol zabili minutu i pol prije isteka druge trećine i to nakon pogreške gostujućeg golmana, mladog i inače jako dobrog Luke Gračnara. 'Poklon' je iskoristio Curtis Fraiser. Nedugo nakon odmora s igračem manje su izvrsno odigrali Dario Kostović i strijelac Brandon Buck - i na semaforu je već pisalo 2:0.

Inače, ako su u petak navijači pobjedu nad Klagenfurtom posvetili generalima Markaču i Gotovini, onda je savršeno jasno da je nedjeljni trijumf posvećen žrtvi Vukovara. Ne jednom klicalo je gradu heroju, a Sektor B je na veliku hrvatsku zastavio stavio vukovarski vodotoranj, simbol vukovarske patnje 1991. godine.

Sve u svemu, bila je to još jedna lijepa hokejaška večer garnirana novom pobjedom 'medvjeda' i potvrdom ostanka na čelnoj poziciji prvenstvene ljestvice.