SURADNJA SA SLOVENIJOM

Pobjeda Hrvatske u susretu 'blizanaca'

15.06.2011 u 19:32

Bionic
Reading

Skoru obostranu 20. obljetnicu nezavisnosti svojih zemalja (25. lipnja) ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije obilježila su prijateljskim nogometnim dvobojem u Zagrebu

Predstavnici diplomacije susjednih država nogometne su vještine odmjerili u bajkovitom okruženju Nogometnog centra Maksimir na zagrebačkom Prilesju, a domaćini su u vrlo korektnom susretu slavili rezultatom 4:2.

Iako je bio najavljen, u posljednji tren nastup je otkazao hrvatski ministar Jandroković, a slovenski sastav predvodio je veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk, koji je nakon dvoboja rekao:

'S obzirom na to da smo samostalnost stekli istog datuma iste godine, Hrvatska i Slovenija su praktično blizanci i uvijek je lijepo suradnju uljepšati i na sportskom terenu.'

U bliskoj prošlosti bilo je i većih razmirica.

'Trebamo gledati prema budućnosti', uz širok osmijeh dodao je iskusni diplomat.

Jedan od dva hrvatska dvostruka strijelca Nikola Bernardi (dva je zabio i Vnučec) pridružio se širenju pozitivnih vibracija.

'Utakmica nije bila pretjerano ozbiljna, okupili smo se radi druženja i zabave. Istina, rezultat je povoljan za nas, ali u međusobnim dvobojima nekad dobiju oni, nekad mi. Nije to važno. Imaju oni dobrih igrača, neki bi pojačali i naše redove', kaže Bernardi.

Nakon dvoboja (koji je organiziralo slovensko veleposlanstvo), sudionici su krenuli put veleposlanstva u kojem će biti upriličena večera i svirka.