NA NESLAVNOM VRHU

Po ovome je Hrvatska zaista najgrublja momčad EURA

27.01.2014 u 13:23

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija nastup na Europskom prvenstvu završila je na četvrtom mjestu, a prema isključenjima ispada da je bila najgrublja momčad na natjecanju

Jedan statistički podatak bode u oči. Hrvatski rukometaši prema njemu ispadaju najveći grubijani na Euru. Naime, Golužini izabranici zaradili su 35 isključenja (70 minuta kazne) u osam utakmica, najviše od svih.

Musa kao Karabatić

Najviše isključenja od igrača zaradili su Luka Karabatić (FRA), Rene Hansen (DAN), Željko Musa (HRV) i Vytautas Ziura (AUT) – po sedam, ali ako se ukupno gledaju žuti i crveni kartoni te isključenja, najveći je grubijan bio Šveđanin Tobias Karlsson sa 26 negativnih bodova (Musa je na toj listi šesti sa 18 negativnih bodova).

Žestoko su udarali i Mađari koji bi najvjerojatnije završili na neslavnom vrhu ove statističke kategorije da su odigrali jednak broj utakmica kao i Hrvatska. Oni su imali šest susreta i 30 isključenja (60 minuta kazne).

Isti broj isključenja kao i Mađari sakupili su domaćini Danci – 30 (60 minuta kazne), ali iz osam utakmica, a jedno manje dobili su Austrijanci i Bjelorusi, po 29 (58 minuta kazne, po šest utakmica).

Francuska se 26 puta branila s igračem manje (osam utakmica) isto kao i Poljska (sedam utakmica) te Makedonija (šest utakmica).


Od polufinalista najmekši su bili Španjolci. Oni su u osam utakmica 21 bili isključeni (42 minute kazne).

Inače, po računici EHF-a u koju su bili uključeni žuti i crveni kartoni, isključenja i broj utakmica 'fair-play team EURA' je upravo Španjolska koja je imala najmanje negativnih bodova - 8,1 po utakmici, ispred Češke i Crne Gore sa 9,7.

Tu Hrvatska ipak nije najgora nego je na 11. mjestu sa 12 negativnih bodova, a najnekorektniji su ispali Mađarska (15,0), Srbija (14,3) i Švedska (13,3).