NATRAG U RUSIJU

Pletikosa pronašao novi klub

04.08.2011 u 23:52

Bionic
Reading

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa (32) karijeru će nastaviti u ruskom prvoligašu Rostovu s kojim je potpisao ugovor na dvije godine, potvrdio je njegov menadžer Marko Naletilić

Pletikosa je u Rostov stigao kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa svojim donedavnim poslodavcem, Spartakom iz Moskve.

Prošlu sezonu Pletikosa je bio na posudbi u Tottenham Hotspuru, ali je imao status trećeg vratara, pa je branio u samo jednoj utakmici, dok u Spartaku nije mogao dobiti prigodu zbog pravila u ruskoj ligi prema kojemu je ograničen broj stranaca koji smiju istovremeno nastupati.

Tijekom srpnja naš je vratar bio na probi u Celticu, ali nakon što je branio na dvije prijateljske utakmice nije dobio angažman u škotskom velikanu.

Rostov se trenutačno nalazi na 14. mjestu ljestvice ruskog prvenstva sa samo 13 osvojenih bodova u 18 kola i s najviše primljenih pogodaka (33). Posljednja Krilja Sovjetov imaju samo bod manje, a pretposljednji Spartak iz Nalčika je bodovno izjednačen s Rostovim, pa Pletikosu s novim klubom u preostalih 12 kola očekuje grčevita borba za ostanak.

Pletikosa je za reprezentaciju Hrvatske dosada sakupio 82 nastupa.