UEFIN 'ROBIN HOOD'

Platini: Iznos za kupovinu Ronalda je pretjeran

11.06.2009 u 19:01

Bionic
Reading

Transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real Madrid za vrtoglavih 93 milijuna eura nikoga nije ostavio ravnodušnim. Tako predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini tvrdi da je taj iznos u najmanju ruku pretjeran i neumjeren

Cijeli svijet od četvrtka bruji o najskupljem transferu svih vremena. Ronaldov prelazak u redove 'kraljevskog kluba' postao je trnu u oku i Uefinom predsjedniku Michelu Platiniju.

'Iznos koji je Real Madrid ponudio Manchester Unitedu za Cristiana Ronalda pretjeran je i neumjeren, pogotovu u doba posvemašnje gospodarske krize, kazao je Michel Platini.
Real Madrid je za portugalskoga napadača ponudio 93 milijuna eura, a Manchester United je ponudu prihvatio.

'Nogomet osjeća i osjećat će još više posljedice krize, a prijelazi poput Ronaldova, u smislu ponuđenoga novca, ozbiljno ugrožavaju koncept fair-playa i ravnopravnosti', dodao je Platini.
Nakon objave Realove ponude oglasio se i britanski premijer Gordon Brown kazavši da ga žalosti Ronaldov odlazak iz Engleske.

'Ronaldo je jedan od najboljih nogometaša svijeta, te mene i sve ljubitelje nogometa žalosti što ga više nećemo gledati. Vjerujem da njegov odlazak neće jako oslabiti Manchester United jer će sir Alex Ferguson, kao i uvijek, iznaći način da klub ostane na sadašnjoj razini', izjavio je britanski premijer.