konkurencija rakitiću

Pjanić kao najskuplji igrač BiH svih vremena postao predmet sprdnje zbog videoporuke i komentara njegovih prijatelja; izvukli su mu i jednu zanimljivu izjavu o Realu

30.06.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Nakon što je Barcelona potvrdila transfer 23-godišnjeg Brazilca Arthura Mela u Juventus, dok je u drugom smjeru stigao 30-godišnji Miralem Pjanić, mnogi se pitaju znači li to da s Camp Noua definitivno odlazi hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić

Dugo se pisalo o ovom potencijalnom transferu, a na koncu su obje strane zadovoljne. Talijanski prvak dobio je mladog igrača, a Barca je iskustvo u veznom redu kao pomoć Leu Messiju.

Poznato je kako će Arthur i Pjanić ostati u svojim sadašnjim momčadima do kraja sezone 2019./20., produljene zbog pandemije koronavirusa.

No, posebna priča je upravo Miralem Pjanić, zvijezda BiH koji je ovim transferom od 60 milijuna eura postao najskuplji igrač iz Bosne i Hercegovine svih vremena.

Ubrzo nakon potpisa za Barcelonu Pjanić se navijačima obratio na katalonskom jeziku.

'Jako sam sretan, dat ću sve za ovaj klub. Vidimo se uskoro. Forza Barca', kazao je Pjanić u videoporuci putem svog Instagrama.

Kako je poruka bila na katalonskom jeziku, mnogi koji znaju osnove španjolskog nisu je razumjeli pa je tako ubrzo posala hit na društvenim mrežama – zbog komentara.

Tako se bivši reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović našalio i pitao ga je li možda napisao poruku na albanskom dok je najveća zvijezda nogometa BiH Edin Džeko u svom stilu napisao: 'Što bolan reče?'

No prelazak Pjanića u Barcelonu nije ispao tako savršeno jer je madridski sportski list As iz arhive izvukao jednu njegovu izjavu iz 2009.

Naime tada je 19-godišnji igrač francuskog Lyona Pjanić izjavio:

'Pratim Real Madrid od vremena Zidanea i Ronalda, tada sam se zaljubio u taj klub. Od tada je to moj omiljeni klub i uvijek će biti. Želio bih igrati tamo jednog dana, zašto ne? Radit ću na tome. Lijepo mi je u Lyonu, ali ako sve bude išlo dobro, mislim da ću jednoga dana zaigrati za Real', kazao je tinejdžer Pjanić.

Naravno, svi navijači Barcelone to mu neće zamjeriti jer to se dogodilo prije više od deset godina.