Anketa tportala

Pitamo vas što bi Livaja trebao napraviti nakon svega što je Dalić izjavio

14.09.2023 u 10:22

Bionic
Reading

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija pobjedama protiv Latvije i Armenije došla vrlo blizu plasmana na Euro 2024., opet je glavna tema postao Marko Livaja

U kvalifikacijama za Euro 2024. u Njemačkoj izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ostvario je zacrtano. Upisane su dvije pobjede i s maksimalnih šest bodova Vatreni su zasjeli na prvo mjesto u svojoj skupini.

Tako Hrvatska već u listopadu, kad je čekaju nove dvije utakmice - s Turskom (na Opus Areni u Osijeku!) te Walesom u gostima - ima priliku i matematički osigurati plasman na Euro.

No Dalić usprkos tim pobjedama u ovom trenutku ima dva velika problema. Jedan je kazna koju HNS čeka jer je Uefa pokrenula disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije (ustaška zastava na utakmici protiv Latvije, op.a.), a drugi je napadač Hajduka i idol Torcide Marko Livaja.

Podsjetimo, za spomenute dvije utakmice protiv Latvije i Armenije Dalić nije pozvao Livaju uz obrazloženje:

'Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji', kazao je Dalić.

Nešto kasnije, uoči okupljanja za spomenute utakmice, za MAXSport je o Livaji kratko rekao:

'Sve sam objasnio u priopćenju, a više ne želim objašnjavati ispočetka.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Ni riječi više od toga iako je svima jasno da Livaja igra u briljantnoj formi i u najboljim je igračkim godinama.

OK, protiv Latvije se izostanak Livaje nije osjetio (rutinska pobjeda 5:0), ali se zato itekako osjetio na gostovanju kod Armenije (minimalna pobjeda 0:1). Usprkos ofenzivnoj igri Hrvatske i čak 26 udaraca prema golu Armenije, ostaje dojam da je nedostajao upravo tip igrača kao – Livaja. Joker s klupe, igrač koji zna zabiti gol, koji se uvijek nađe na pravom mjestu…

Po povratku iz Armenije izbornik Dalić je na pitanje hoće li u reprezentaciju vratiti Livaju za RTL rekao:

'Svakako ću razgovarati s Markom oko te situacije i mi ćemo to sigurno riješiti. On nam treba kao napadač, on nam treba kao najbolji igrač Hrvatske nogometne lige i to nikad nije bilo upitno. Rekao sam da mu vrata nisu zatvorena, on je tu, obavit ćemo razgovor i sve dogovoriti', kazao je Dalić.

Vrlo brzo bi se tako trebali u četiri oka naći Dalić i Livaja jer utakmica protiv Turske u Osijeku, na novom stadionu Opus Areni, zakazana je za 12. listopada. Dakle uskoro se očekuje novi popis...

U našoj anketi pitamo vas što bi Livaja trebao napraviti nakon ovih Dalićevih riječi.

  • +34
Armenija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Hrach Khachatryan/PIXSELL