nudi se mršiću

Pitali smo hrvatskog izbornika zašto Hezonju ne želi u reprezentaciji; rekao nam je što misli o njegovom čudnom potezu, a poslao mu je i jasnu poruku

05.02.2021 u 11:16

Bionic
Reading

Brzo se Hrvatskom proširila priča kako Mario Hezonja, nekada najveća nada hrvatske košarke, nakon pet godina opet želi igrati za reprezentaciju. No, problem je nastao u komunikaciji

Kako se doznaje prije manje od tjedan dana Mario Hezonja je putem posrednika poslao poruku čelnicima HKS-a i izborniku Veljku Mršiću kako na njega može računati u sljedećim akcijama s naglaskom na olimpijske kvalifikacije u lipnju, koje se igraju u Splitu.

Za tportal je aktualni hrvatski izbornik Veljko Mršić potvrdio kako ga je na tu temu razgovarao s predsjednikom HKS-a Stojkom Vrankovićem, ali su zajednički takav način komunikacije ocijenili neozbiljnim.

'Ta priča s nekim misterioznim posrednikom je potpuno neozbiljna. Kao prvo, kod mene je pravilo vrlo jednostavno; igrač koji nema kluba ne može igrati u reprezentaciji. Drugo, taj misteriozni posrednik mogao se javiti imenom i prezimenom, a ovako nitko ne zna o kome je riječ. I treće, Mario i ja smo se vidjeli u Las Vegasu na Ljetnoj NBA ligi i iako smo kratko razgovarali i razmijenili brojeve nikada nije odgovorio na moje poruke i pozive', kratko je za tportal rekao Mršić dodavši.

'Isto tako moram reći da je Mario odličan igrač i bio je zaista velik potencijal. No, neću reći ništa novo ako kažem da mu se karijera nije razvijala onako kako smo svi očekivali. Ako Hezonja uskoro nađe klub i bude li dobro igrao naravno da možemo razgovarati. Ali ne preko posrednika jer to nema smisla.'

Na hipotetsko pitanje kako bi Mršić reagirao da mu se Hezonja nakon svega što se dogodilo javi i ispriča te recimo, odluči do kraja sezone igrati za KK Zadar, sa smiješkom je rekao:

'Takav igrač bio bi veliko pojačanje i to bi bilo pravo čudo, ali zna se kako on ima puno veće ambicije i sigurno ima boljih opcija. Koliko pratim čeka ponude iz NBA lige, a ako ćemo iskreno za Zadar ga baš ništa ne veže. Bilo bi logičnije da se vrati u rodni Dubrovnik', završio je Mršić koji se nakon preboljenog koronavirusa i manjih komplikacija – zbog čega je ponovno zatražio liječničku pomoć ('Kašalj je bio grozan i još sam , uvijek na kortikosteroidima') prije dva dana vratio treninzima.

No, Hezonja – koji se spominjao kao potencijalno pojačanje Panathinaikosa i CSKA iz Moskve - je zbog misterioznog posrednika i želje da opet zaigra za Hrvatsku postao priča dana. A obzirom da Hezonja medije izbjegava bilo bi zanimljivo čuti njegovu stranu priče.