EP ZA RUKOMETAŠICE

Pirova pobjeda Hrvatica protiv europskog srebra

16.12.2010 u 20:26

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg kola skupine I drugog kruga Europskoga prvenstva rukometašica reprezentacija Hrvatske je pobijedila aktualne doprvakinje Europe i polufinalistice SP-a Španjolke 23:22 (11:10). Usprkos pobjedi hrvatske rukometašice su ostale bez plasmana u polufinale, a prvenstvo su zaključile s tri pobjede (Island, Crna Gora, Španjolska) i tri poraza (Rusija, Rumunjska, Danska)

Španjolske rukometašice bolje su otvorile utakmicu i veći dio prvog dijela bile su u vodstvu. Međutim, u završnici poluvremena proradila je Jelena Grubišić koja je sakupila deset obrana, a njezine suigračice su serijom 5:2 načinile preokret i na poluvrijeme je Hrvatska otišla s golom prednosti (11:10). U nastavku utakmice igralo se gol za gol, do posljednjih deset minuta kada odabranice Vladimira Canjuge bježe na plus dva, a potom i na tri gola prednosti (21:18). Španjolska je dvije minute prije kraja došla na minus jedan (20:21). Minutu i pol prije kraja Anita Gaće je vratila na dva gola prednosti (22:20). Španjolska je vrlo brzo smanjila, no Andrea Penezić je smirila Španjolke. Nerea Pena je uspjela tek ublažiti poraz.

Hrvatsku vrstu do pobjede su predvodile Andrea Penezić sa osam, Maja Zebić sa pet, te Antia Gaće i Lidija Horvat sa po četiri gola, dok je Jelena Grubišić sakupila 16 obrana. U španjolskim redovima najbolje su bile Nerea Pena, Marta Mangue i Begona Fernandez sa po pet golova.

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić, Pušić, Milanović-Litre, Golubić, Penezić 8 (3), Tatari, Horvat 4, Zebić 5, Gaće 4, Pavić, Šerić 1, Franić 1 (1), Havić, Čović.

ŠPANJOLSKA: Navarro, Martin 1, Mangue 5, Barno 1, Cuadrado, B.Fernandez, Pinedo 3, Gonzalez, Alberto, Benzal, Alonso 1, Chavez, Beg.Fernandez 5, Amoros 1, Pena 5

ISKLJUČENJA: HRVATSKA - 4 minute, Španjolska - 4 minute

SEDMERCI: HRVATSKA 4/6, Španjolska 1/2