NOVE TVRDE GUME

Pirelli popustio i mijenja gume za nastavak sezone

25.04.2013 u 13:40

Bionic
Reading

Sportski direktor Pirelija Paul Hembery otkrio je kako će na Velikoj nagradi Španjolske u Barceloni vozači dobiti na raspolaganje tvrde gume sličnije onima iz prošle sezone

Pirelli je razgovarao sa svih 11 F1 momčadi prije nego što je donio odluku o promjeni tvrdih guma, koje će u nastavku sezone biti još tvrđe. Ostale komponente ostaju iste. Podsjetimo, Red Bull je bio momčad koja je radila najveći pritisak na dobavljača guma posljednjih tjedana, dok su se druge uglavnom složile da su gume zadovoljavajuće. Ovo rješenje na neki je način kompromis.

'Odlučili smo se promijeniti tvrdu komponentu guma od Španjolske nadalje, kao što smo napravili u Barceloni i prije dvije godine kad smo predstavili tvrde gume za ostatak sezone. Najnovija verzija bit će sličnija gumama iz 2012. godine, kako bismo ekipama dali šire mogućnosti za strategiju u kombinaciji s ostalim komponentama koje neće biti promijenjene,' potvrdio je Paul Hembery iz Pirellija.

Na sljedećoj utrci za dva tjedna vozači će moći birati između srednjetvrdih i tvrdih Pirelli guma, dok će u Monaku biti supermekane i mekane, a u kanadi srdnjetvrde i supermekane gume.