KAPETANI BIRAJU

Pilipović učvrstio Mandžukićevo vodstvo

10.12.2008 u 09:15

Bionic
Reading

Kapetan sesvetske Croatije Renato Pilipović u svom je izboru najviše glasova dao Mariju Mandžukiću. Njegov kriterij zadovoljili su još Vručina, Bule, Lučić i Sharbini

Kapetan sesvetske Croatije, kluba koji je ove sezone prvi put među prvoligašima, a doživio je možda i jedan od najvećih skandala protjerivanjem četvorice igrača iz prve momčadi, Renato Pilipović svoj izbor obrazložio je na sljedeći način.

'Ove sezone nema igrača koji posebno odskaču od ostalih. Dosta ih je čiji je učinak otprilike jednak. Ipak, ako moram izabrati najboljeg, onda je to Mario Mandžukić, čije je umijeće prepoznao i izbornik Bilić. O Vručini je nepotrebno trošiti riječi iako je možda potkraj polusezone malo i pao. Nino Bule gdje god se pojavio, ostavio je traga. Što se varteksovca Lučića tiče, njegov doprinos mnogima je neprimjetan, ali tako je to s igračima koji ne zabijaju pogotke. Međutim, pitajte Beseka što misli o njemu. I za kraj - Anas Sharbini, igrač koji je Rijeku vodio i u proljetnom dijelu, ali i jesenas. Sigurno ima prostora za napredak, a i to će napraviti. Posebno ako ode u jaču ligu', obrazložio je Pilipović. 

Izbor Renata Pilipovića (Croatia Sesvete):

1. Mario Mandžukić (Dinamo) 10 bodova
2. Bojan Vručina (Slaven Belupo) 8
3. Nino Bule (Inter) 6
4. Mario Lučić (Varteks) 4
5. Anas Sharbini (Rijeka) 2

Trenutačni poredak:

1. Mario Mandžukić (Dinamo) 24 bodova
2. Bojan Vručina (Slaven Belupo) 18 bodova
3. Mihael Mikić (Dinamo) 10 bodova
    Nino Bule (Inter) 10
5. Marin Tomasov (Zadar) 8
6. Ilija Sivonjić (Inter) 6
7. Mario Lučić (Varteks) 4
   Miljenko Mumlek (Varteks) 4
9. Nikola Kalinić (Hajduk) 2
   Srđan Andrić (Hajduk) 2
   Anas Sharbini (Rijeka) 2

Sutra bira kapetan Cibalije Boris Leutar.