NEDODIRLJIVI

Pikado: Hrvatska kao ostatak Europe!

28.05.2011 u 18:58

Bionic
Reading

Pikado bi trebao pod hitno postati olimpijski sport. U tom slučaju Hrvatska bi došla u priliku značajno obogatiti svoju riznicu olimpijskih medalja. Dominacija koju naši pikadisti iz dana u dan pokazuju na SP i EP u elektroničkom pikadu, koje se od 21. do 28. svibnja održava u španjolskom Benidormu, rijetko se viđa na velikim međunarodnim natjecanjima

Brojač hrvatskih medalja zaustavio se na brojci devet, nakon što je na EP u disciplini parova viđeno hrvatsko finale. O pobjedniku je odlučio sudar Borisa Krčmara i Vlade Deščaka, zagrebačko-samoborske kombinacije, protiv dvojice Splićana, Tomislava Klarića i Slavka Brzića. Kao da je riječ o Masters turniru iz kalendara Hrvatskog pikado saveza, a ne europskom prvenstvu na kojemu je bilo prijavljeno 190 parova iz više od 20 zemalja.

Krčmar i Deščak u finalu su lakoćom nadigrali splitski dvojac i tako drugi put postali prvaci Europe u parovima nakon što su zlato osvojili i 2009. u Zadru. Krčmar je tako došao do svoje pete medalje, odnosno četvrtog zlata i bez premca je najuspješniji pojedinac ovog natjecanja. Isto tako, Hrvatska je uvjerljivo najuspješnija nacija jer je u rukama naših igrača završilo pet od ukupno 11 zlatnih medalja koje su do sada podijeljene, odnosno devet od ukupno 33 medalje.

Hrvatska ekspedicija u Španjolsku je otputovala s velikim ambicijama, ali dosadašnji rezultati su premašili i najoptimističnije prognoze. A ostala su za podijeliti još četiri kompleta medalja jer posljednjeg dana na rasporedu je EP u pojedinačnoj konkurenciji na kojemu bi naši mogli pridodati još koje odličje.

EP PAROVI

MUŠKI (190 parova)
1. Boris Krčmar & Vlado Deščak (HRV)
2. Tomislav Klarić & Slavko Brzić (HRV)
3. Karel Sedlaček & Michal Ondo (ČEŠ)
...
17. Robert Hainešek & Pero Ljubić
17. Tonči Restović & Zdravko Antunović

ŽENE (67)
1. Anastasia Dobromyslova & Karina Nagapetyants (RUS)
2. Dagmar Komorova & Iveta Bruska (ČEŠ)
3. Martina Cernanska & Martina Vidova (SVK)
...
17. Vlatka Lešić & Vlasta Stankić