velika podrška

Pevec generalnim sponzorstvom podržao hrvatske paraolimpijce: Njihov utjecaj nadilazi sportska borilišta

16.04.2019 u 14:33

Bionic
Reading

Pevec d.d. u utorak je potpisalo trogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu Hrvatskog paraolimpijskog odbora u vrijednosti od 1.125.milijuna kuna i time postao prva hrvatska tvrtka koja se odlučila na nacionalno sponzorstvo paraolimpijskog odbora.

'Nevjerojatna je snaga volje i motivacija koja krasi sportaše s invaliditetom koji, unatoč svim izazovima, pronalaze put do uspjeha te pomiču ljudske i sportske granice. Uloga i utjecaj naših paraolimpijaca nadilazi sportska borilišta, njihovi uspjesi su svjetlo vodilja i primjer za razvijanje samopouzdanja i jačanje inkluzije osoba s invaliditetom. Stoga sam izuzetno ponosan što, u ime tvrtke Pevec, danas mogu potpisati ugovor o generalnom sponzorstvu te tako dati nužnu potporu našim sportašima za postizanje uspjeha na ponos svih nas i naše domovine Hrvatske', izjavio je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik uprave Pevec d.d Jurica Lovrinčević te naglasio kako je jedan od glavnih ciljeva suradnje nastup hrvatskih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Zadovoljstvo suradnjom koja će itekako olakšati pripreme i treninge hrvatskih sportaša iskazao je i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

'Izuzetno smo sretni što je našu paraolimpijsku obitelj obogatila suradnja s tvrtkom Pevec s kojom dijelimo brojne vrijednosti, kao i želju za poticanjem društvenih promjena i inkluzije. Vjerujem kako ćemo kroz ovo partnerstvo poboljšati percepciju javnosti o sportu osoba s invaliditetom. Raduje me što je Pevec prepoznao našu snagu i s nama hrabro zakoračio u stvaranje bolje budućnosti', rekao je Kovačić.

Potpisivanju sponzorskog ugovora, uz brojne članove HPO-a, prisustvovali su i atletičar Branimir Budetić, osvajač dviju medalja s Igara u Pekingu i Londonu te snowborder Bruno Bošnjak, osvajača prve hrvatske medalje na Zimskim paraolimpijske igrama u Pyeongchangu.

'Kao sportaš, znam da uspjeh ne dolazi preko noći, već da je on rezultat velikog truda i napora. Dolazak novog partnera poput tvrtke Pevec, dodatno je priznanje naših dosadašnjih sportskih rezultata i uvažavanje paraolimpijaca kao istinskih, vrhunskih sportaša. To nam daje dodatni vjetar u leđa za predstojeća natjecanja i Paraolimpijske igre u Tokiju', kazao je Budetić dok je Bošnjak naglasio kako želi ushit i entuzijazam s osvajanja paraolimpijske medalje prenijeti na kolege sportaše i da će se na narednim Igrama, uz pomoć Pevecovog sponzorstva, još jedanput pokazati kako je Hrvatska jaka sportska nacija.