EUROPSKA LIGA

Petrić zabio u preokretu HSV-a, poraz Liverpoola

01.04.2010 u 22:42

Bionic
Reading

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Europske lige, a prednost uoči uzvrata imaju Fulham, Benfica i HSV. Dvoboj španjolskih klubova Valencije i Atletica završio je bez pobjednika

Benfica – Liverpool 2:1

Benfica je nastavila svoj pobjednički niz protiv Liverpoola. To je portugalskom prvoligašu četvrti trijumf zaredom protiv 'redsa'. Gosti su poveli već u devetoj minuti golom Aggera, ali sjajan početak Engleza nije pokolebao domaćina. Benfica je pritisnula, a u 30. minuti se dogodio možda ključni trenutak susreta: veznjak Liverpoola Babel je isključen jer je napao Luisaa. Brojčanu nadmoć Benfica je naplatila u drugom dijelu, i to iz dva jedanaesterca, a oba puta je neumoljiv s bijele točke bio Oscar Cardozo (59, 78).

HSV – Standard 2:1

Standard je ove sezone loš u prvenstvu, ali je zato opasan u Europi, i to pogotovo na gostovanjima. Belgijanci su to potvrdili već u 31. minuti kada su došli do prednosti pogotkom Mbokanija. No, Nijemci su bili bolja momčad i u završnici prvog poluvremena u samo tri minute su izveli preokret. Prvo je hrvatski reprezentativac Petrić (igrao do 72. minute) izjednačio sa 11 metara nakon što je kazneni udarac izborio Pitroipa, a u posljednjoj minuti prvog dijela u strijelce se upisalo i HSV-ovo zimsko pojačanje Ruud van Nistelrooy. I u nastavku su obje momčadi imale po nekoliko prilika, ali se mreže više nisu tresle.

Valencia – Atletico M. 2:2

Španjolski okršaj završio je bez pobjednika. Sve najzanimljivije dogodilo se u drugom dijelu. Atletico je dva puta vodio golovima Forlana (59) i Antonija Lopeza (72), ali se je Valencia vraćala preko Fernandesa (67) i Ville (82). Domaćin je bio bolji, ali povoljniji rezultat su ipak izborili gosti iz Madrida.

Fulham – Wolfsburg 2:1

Europska bajka Fulhama i dalje traje. Englezi su srušili još jednog suparnika. Zamora (59) i Duff su pogodili za velikih 2:0, ali pogodak nade za Nijemce, i to sasvim zasluženo, dao je Madlung u 89. minuti.

Uzvrati su za tjedan dana (8. travnja).