WIMBLEDON UŽIVO

Čilić fantastičnom igrom do četvrtfinala Wimbledona

10.07.2017 u 12:42

Bionic
Reading

Hrvatski ljubitelji tenisa ovog ponedjeljka dolaze na svoje. U osmini finala Wimbledona Petra Martić igrala je s Magdalenom Ribarikovom, a Ana Konjuh s Venus Williams, dok je Marin Čilić odmjerio snage protiv Roberta Bautiste-Aguta...

Nakon dana odmora nastavlja se izuzetno uspješan Wimbledon za hrvatski tenis, a ovog ponedjeljka iznimno je bogat program na rasporedu u Londonu, tijekom kojeg su čak tri naša predstavnika nastupala u pojedinačnoj konkurenciji osmine finala.

  • +6
Marin Čilić - Steve Johnson, 3. kolo Wimbledona Izvor: Reuters / Autor: STEFAN WERMUTH

 

Marin Čilić protutnjao preko Roberta Bautista-Aguta

Marin Čilić odlično je otvorio meč protiv Bautiste-Aguta. Kod 2:2 oduzeo je servis protivniku i zatim spasio tri 'break' lopte Španjolca te novim 'breakom' došao do lakih 6:2 u prvom setu.

U drugom setu najbolji hrvatski tenisač čak je triput napravio 'break' te tek jednom sam izgubio servis, za novih impresivnih 6:2 i veliku prednost 2:0 u setovima. Igra možda i najljepši tenis u karijeri...

I u trećem setu ista priča, Marin je bio briljantan, opet je bilo 6:2.

Ana Konjuh bez izgleda protiv Venus Williams

Na središnjem terenu odigrao se meč naše Ane s legendarnom Venus Williams, peterostrukom osvajačicom Wimbledona. Naša se tenisačica dobro držala na početku prvog seta, no kod 4:3 Amerikanka joj je uspješno oduzela servis i zatim rutinski dovršila posao za konačnih 6:3. Konjuh se nikako nije mogla nositi s fantastičnim servisima protivnice koje uopće nije bila u stanju ugroziti.

U drugom setu nastavile su se 'bombe' Williams, a Konjuh je kod 1:1 izgubila servis. Kod 2:1 za Venus Ana je imala dvije 'break' lopte, ali nije ih realizirala, a onda je još jednom izgubila servis i Williams je pobijedlia s glatkih 6:3, 6:2.

Petra Martić izgubila od Ribarikove

Martić je odigrala svoj prvi meč u karijeri protiv Ribarikove, 87. tenisačice na svijetu. Odlično ga je otvorila i već u prvoj igri napravila 'break' da bi zatim spasila čak pet prilika Slovakinje za oduzimanje servisa. Ipak, kod rezultata 4:3 Petra je izgubila servis, a zatim je njezina protivnica napravila još jedan 'break' i zaključila prvu dionicu igre rezultatom 6:4.

U drugom setu naša tenisačica igrala je sjajno. Odmah je oduzela servis protivnici, a iako se Ribarikova uspjela vratiti i izjednačiti na 2:2, uslijedila je furiozna završnica seta Petre Martić koja je još dvaput napravila 'break' i s lakoćom odvela meč u odlučujuću dionicu igre.

Treći set ipak je bio drukčiji i završio je loše. Započeo je različito od prethodna dva, izgubljenim servisom naše igračice, ali odmah je Petra uzvratila. Ipak, kod 3:2 Ribarikova je ponovo došla do 'breaka' i zatim zadržala prednost do kraja i s konačnih 6:4, 2:6, 6:3 prošla u četvrtfinale prvi put u karijeri.

Wimbledon, osmina finala:

Martić – Ribarikova 4:6, 6:2, 3:6

Konjuh – V. Williams 3:6, 2:6

Čilić – Bautista-Agut 6:2, 6:2, 6:2