WTA MARAKKECH

Petra Martić tijesno poražena protiv Schiavone

24.04.2013 u 18:38

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić brzo je završila sa svojim nastupom na zemljanom WTA turniru u marokanskom Marrakechu. U 1. kolu je bolja od nje bila Talijanka Francesca Schiavone sa 7-6(8), 6-4...

Bio je ovo prvi međusobni ogled 22-godišnje Martić i deset godina starije tenisačice koja je u karijeri osvajala i titulu na Grand Slam turniru (Roland Garros). U posljednje je vrijeme, pak, Schiavone prilično izvan forme, ali je ovom prilikom ipak za nijansu bila bolja od 100. igračice na svijetu, makar je sve moglo drugačije završiti da je Martić iskoristila 6-4 tijekom tie-breaka.

U prvom je setu Schiavone vodila 4-2 kada je hrvatska tenisačica vratila break minusa i potom odvela prvi set u tie-break. U njemu je Schiavone povela 4-0, ali je Martić kontrirala sa šest uzastopno osvojenih poena (6-4). Talijanka se vratila na 6-6 i potom je krenula borba poen za poen koja je završila osvajanjem prvog seta od strane Talijanke (10-8 u tie-breaku).

Odmah na startu drugog seta je Martić propustila tri break-prilike, ali isto nije učinila Schiavone kod 2-2 (break za 3-2) nakon čega je svoj servis i prednost držala do kraja meča.

Martić je na kraju meča koji je trajao jedan sat i 51 minutu imala više break-prilika (6-4), ali i slabiju iskoristivost (1-2).

WTA Marrakech, 1. kolo:

Schiavone (6) - Martić 7-6(8), 6-4