počinje spektakl

Pet Hrvata ostalo bez Lige prvaka i prije početka, ali oni najbolji su tu!

12.09.2017 u 14:33

Bionic
Reading

Ovog utorka počinje novo izdanje elitnog klupskog nogometnog natjecanja. Pet hrvatskih nogometaša nije se našlo na popisima svojih klubova za Ligu prvaka, ali oni najbolji uključujući branitelje naslova bit će na travnjaku...

Real Madrid pokušat će u novoj sezoni po treći put u nizu osvojiti Ligu prvaka i nastaviti seriju titula kakvu je 'kraljevski klub' u Europi zadnji put imao potkraj pedesetih godina prošlog desetljeća, a najopasniji rivali trebali bi mu biti PSG pojačan Neymarom te uvijek opasni Barcelona i Juventus, dok će Chelsea, Atletico, Manchester United i City tražiti priliku iz drugog plana.

  • +7
Real Madrid obranio titulu prvaka Europe, Modrić, Ronaldo i društvo ušli u povijest Izvor: Reuters / Autor: John Sibley

Pobjedniku se smiješi gotovo 50 milijuna eura nagrade, a kao i prošle sezone u kojoj su hrvatski igrači bili članovi svih klubova koji su sudjelovali  u polufinalu, trebali bi i ove imati važnu ulogu u elitnom klupskom nogometnom natjecanju.

Ukupno će u Ligi prvaka sudjelovati 12 Hrvata, a Modrić i Kovačić branit će svoju titulu. Luka će biti u lovu na svoju četvrtu krunu, a Mateo treću u nizu.

Ivan Rakitić bit će važan kotačić u igri Barcelone, kao i Darijo Srna u Šahtaru, Danijel Subašić u Monacu te Mario Mandžukić u Juventusu. Očekuje se pristojna minutaža i za Šimu Vrsaljka u dresu Atletica, Mateja Mitrovića za Bešiktaš, Dejana Lovrena u Liverpoolu, Marka Roga u Napoliju i Marija Pašalića koji je na posudbi u Spartaku.

Novost je ime Matka Obradovića koji će u Ligi prvaka igrati za Maribor, a zanimljivo je da su petorica Hrvata ostala bez nastupa i prije samo početka, jer ih klubovi nisu prijavili za jesenski dio natjecanja: to su Marko Pjaca iz Juventusa, Matej Delač koji je pod ugovorom Chelseaja te Filip Krovinović, Branimir Kalaica i Mate Miloš iz Benfice. 'Izgubljen' je i Jozo Šimunović koji je standardan u Celticu, ali je odlučio u nastavku karijere nastupati pod zastavom Bosne i Hercegovine...

  • +17
Doček Realovih igrača u Madridu Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Sergio Perez