POVLAŠTENE INFORMACIJE

Perišićev gazda u problemima zbog intimnih partnera, prijeti mu zatvor

26.07.2023 u 10:49

Bionic
Reading

Britanski milijarder i vlasnik Tottenhama Joe Lewis (86) optužen je u Sjedinjenim Američkim Državama za trgovanje povlaštenim informacijama

Kako prenose američki i britanski mediji, Lewis je optužen po 19 točaka prijevare s vrijednosnim papirima i zavjere, zbog čega mu prijeti do 25 godina zatvora.

'Koristio je povlaštene informacije koje je davao svojim intimnim partnerima, prijateljima, osobnim asistentima, privatnim pilotima. To je klasična korporativna korupcija, to je varanje i protuzakonito je', kazao je američki državni odvjetnik za južni okrug New Yorka Damian Williams u videoizjavi.

Williams je istaknuo kako je Lewis 'zlorabio svoj pristup korporativnim sobama za sastanke' kako bi podijelio povlaštene informacije.

'Ti su ljudi zatim trgovali povlaštenim informacijama i zaradili milijune dolara na burzi', dodao je Williams u videu objavljenom na Twitteru.

Njegovi odvjetnici poručili su kako će ga 'energično braniti od loše smišljenih optužbi'.

Lewis se smatra jednim od najbogatijih Britanaca, s imovinom vrijednom oko šest milijardi dolara.

Njegova holding kompanija ENIC kupila je većinski udio u Tottenhamu 2001. od tadašnjeg vlasnika Alana Sugara, još jednog istaknutog britanskog tajkuna.

Kao što je poznato, još ovu sezonu pod ugovorom s Tottenhamom je, prema brojnim izvorima, nesuđeni hajdukovac Ivan Perišić.