BUNDESLIGA

Perišić i Borussia prošli svoju 'crnu mačku'

16.12.2012 u 18:01

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije Dortmund jesenski su dio Bundeslige okončali gostujućom pobjedom protiv Hoffenheima (3:1). Proljeće će dočekati na trećem mjestu s velikih 12 bodova zaostatka za vodećim Bayernom...

Iako je gostovanje u Sinsheimu prošlih godina Dortmunđanima predstavljalo popriličan problem (izgubili su tri od četiri puta), Hoffenheim je ove sezone na iznimno niskoj razini. Ovo mu je bio već šesti uzastopni poraz u Bundesligi i na proljeće ga čeka teška borba za izbjegavanje ispadanja.

Momčad Jürgena Kloppa je povela u 26. minuti genijalnim potezom 20-godišnjeg Marija Götzea koji je iskosa s lijeve strane desnom nogom sjajno pogodio bliži kut domaćeg vratara Koena Casteelsa.

Nespretnu reakciju gostujuće obrane i golmana Romana Weidenfellera iskoristio je u 35. minuti Sven Schipplock, donijevši domaćima izjednačenje. No, u nastavku je aktualni prvak postavio stvari na svoje mjesto. Najprije je u 58. minuti Marco Reus ubacio pred gol gdje je iz neposredne blizine loptu u praznu mrežu smjestio Kevin Großkreutz. Osam minuta kasnije Robert Lewandowski je lijepim udarcem lijevom nogom pogodio suprotni Casteelsov kut. Poljaku je to deseti prvenstveni pogodak ove sezone i 20. u kalendarskoj godini. U ovoj potonjoj kategoriji od njega je bolji samo Bayerov Stefan Kießling koji je u 2012. postigao 25 pogodaka.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Borussiju od 74. minute.

Njemačka 1. liga, 17. kolo
Hoffenheim 1 3 Borussia Dortmund
Strijelci
0:1 M. Götze (26') 1:1 S. Schipplock (35')
1:2 K. Grosskreutz (58') 1:3 R. Lewandowski (66')
Sastavi
K. Casteels
M. Compper
M. Delpierre
F. Johnson
A. Beck
S. Rudy
T. Weis (70' R. Firmino)
S. Schröck
S. Schipplock (62' Joselu)
K. Volland (63' P. Ochs)
S. Salihovic
R. Weidenfeller
M. Julian Hummels
N. Subotic
J. Blaszczykowski
L. Piszczek
M. Leitner
I. Gundogan
K. Großkreutz (75' I. Perišić)
R. Lewandowski
M. Götze (89' J. Hofmann)
M. Reus (83' O. Kirch)
Žuti kartoni
T. Weis 53'