DOLAZI GIRIN FENERBAHČE

Peras: Smatramo se favoritima jer igramo doma

10.02.2009 u 13:42

Bionic
Reading

U trećem kolu drugog kruga Eurolige Cibona u svojoj dvorani dočekuje Fenerbahče našeg Gordana Giričeka. 'Vukovima' je za ostanak u igri za prolazak skupine potrebna pobjeda te je pod Tornjem sve okrenuto tome da se to i dogodi

Nakon uvodne pobjede nad Montepaschijem te poslije teškog poraza u Moskvi od CSKA, pred igračima trenera Velimira Perasovića još je jedan težak ispit. U Draženov dom dolazi Fenerbahče iz Istanbula predvođen Gordanom Giričekom, Mirsadom Turkcanom te Bogdanom Tanjevićem na klupi.

Turski sastav u Zagreb dolazi nakon dvaju poraza u Euroligi, što znači da u Draženovom domu mora pobijediti želi li proći skupinu. No i Cibona ima iste ambicije. I njoj je pobjeda jednako važna.

'I nama i njima ovo je jako važna utakmica. Tko izgubi, imat će male šanse za prolazak dalje. Mi se smatramo favoritima jer igramo doma', smatra Perasović te se osvrnuo na snagu Fenerbahčea.

'Ono što su pružili protiv CSKA i Montepaschija pokazuje da se radi o izvrsnoj ekipi. Istina da su obje utakmice izgubili, ali se mogla vidjeti njihova kvaliteta.'

Njihova najveća zvijezda je Gordan Giriček koji će opet zaigrati u Draženovu domu, ali ovoga puta na strani Fenerbahčea. Dugo ga nije bilo u Europi, a nakon što je došao u Istanbul, dugo je izbivao s terena zbog ozljede.

'Giriček je doveden kao zvijezda. Istina je da je dugo pauzirao, ali on je čovjek za teške poene. Na utakmici kakva je ova to što je pauzirao ne znači ništa. Sigurno da će biti dodatno motiviran zbog igranja u Zagrebu', tvrdi Peras.

Trener 'vukova' ponudio je i recept za pobjedu nad turskim predstavnikom:

'Moramo kontrolirati skok. Moramo to činiti bolje nego u nekim utakmicama i onda možemo imati pozitivan rezultat.'

Na kraju valja reći da što se tiče zdravstvenog biltena Longin i dalje ne trenira, dok s ostalim igračima nema problema.

Zanimljivo je reći kako je Goran Vrbanc nakon dvije godine što je bio izvan terena zbog problema s ozljedama gležnja ponovno igrački aktivan.

'Poslali smo ga u Rudeš da malo trenira jer ipak dugo vremena nije trenirao pet na pet. Tražimo način da ga posudimo kako bi uhvatio formu. No želim reći da je on igrač na kojeg mi ozbiljno računamo u budućnosti', objasnio je strateg Cibone.

Ogled protiv Fenerbahčea na rasporedu je u četvrtak s početkom u 18.30, a iz Cibone naglašavaju da je interes za utakmicu velik.