TRENER OPTIMISTIČAN

Peras: Imamo jaku skupinu, ali vjerujem u prolaz

08.07.2009 u 12:02

Bionic
Reading

Nakon što je Cibona saznala protivnike u Euroligi, oglasio se i strateg 'vukova' Velimir Perasović koji, bez obzira na to što ždrijeb nije pomazio njegovu momčad, vjeruje da se može doći do Topa 16

Prvak Hrvatske i jedini hrvatski predstavnik u košarkaškoj Euroligi Cibona, u srijedu je doznala protiv kojih klubova će se natjecati u nadolazećoj sezoni najjačeg klupskog natjecanja u Europi.

I samo letimičan pogled na skupinu A u kojoj su osim Cibone i Montepaschi, Barcelona, Fenerbahče, Žalgiris i Asvel jasno govori da se radi o vrlo jakoj skupini, a toga je svjestan i trener 'vukova' Velimir Perasović.

'Dobili smo skupinu s tri prvaka – Francuske, Italije i Španjolske i mislim da to dovoljno govori o snazi protivnika. Fenerbahče poznajemo od prošle sezone, a tu je i europski klasik Žalgiris. Ipak, riječ je o Euroligi, najjačem europskom natjecanju i ne postoje laki protivnici', kazao je Perasović koji, bez obzira na imena protivnika, smatra da Cibona može proći u drugi krug, odnosno u Top 16.

'Težina protivnika ne umanjuje naše ambicije i učinit ćemo sve da se ponovno plasiramo u Top 16', završio je Peras.