nije dobro...

Pep Guardiola otkrio zašto Joško Gvardiol i Mateo Kovačić nisu bili u sastavu Cityja

14.02.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Manchester City je u prvoj utakmici osmine finala ostvario gostujuću 3:1 pobjedu protiv Kopenhagena, ali svi su ostali u čudu kad su shvatili da u momčadi 'građana' nema hrvatskih reprezentativaca Joška Gvardiola i Matea Kovačića

Naime, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić nisu ni krenuli put Danske sa suigračima, obojica su ostala u Manchesteru, ali iz kluba uoči utakmice s Kopenhagenom nije bilo nikakvih službenih informacija.

Istina, od ranije je poznato da je Mateo Kovačić posljednjih tjedana imao nekih problema, ali nije bio na popisu ozlijeđenih igrača, svi su očekivali da će zaigrati u Danskoj. Još je veće iznenađenje bila činjenica da u avionu za Kopenhagen nije bilo Joška Gvardiola, svi su se s pravom zapitali što se to događa u momčadi Citya, gdje su nestali hrvatski reprezentativci?

Nakon pobjede 3:1 protiv Kopenhagena na ta je pitanja morao odgovoriti trener 'građana' Pep Guardiola.

'Joško Gvardiol je ‘out‘ dva ili tri tjedna. Ozlijedio je ligamente gležnja', otkrio je Pep Guardiola te pojasnio da mu se ozljeda dogodila na jednom od posljednjih treninga uoči polaska za Dansku.

  • +10
Kopenhagen - Manchester City, Liga prvaka, 13.2.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

To znači da bi se Joško u najboljem scenariju mogao vratiti za veliki derbi s Liverpoolom koji se igra 10. ožujka na Anfieldu. A u međuvremenu bi propustio prvenstvene oglede s Chelseajem, Brentfordom, Bournemouthom i Manchester Unitedom, sraz FA kupa s Luton Townom te uzvrat s Kopenhagenom koji se igra 6. ožujka.

Kako sada stvari stoje, Gvardiol bi trebao biti spreman za nove reprezentativne izazove jer 'vatreni' 22. ožujka igraju prvu utakmicu na Winsunited Cup u Abu Dhabiju, a protivnik nam je Tunis.

S Mateom Kovačićem je stanje puno bolje, barem tako tvrdi Pep Guardiola.

'Mateo Kovačić je spreman za povratak', kazao je kratko Pep koji nije dodatno pojašnjavao s kakvim se to problemima borio naš veznjak u redovima Cityja.

Neslužbeno, Kova bi trebao zaigrati već ovog vikenda (subota, 17. veljače) kad 'građani' igraju derbi protiv njegovog bivšeg kluba, Chelseaja!