POZNATO LICE BR. 1

Pep Guardiola nije na vrhu top 10 trenera Europe!

20.03.2014 u 18:50

Bionic
Reading

Prije nego li se izvuku parovi četvrtfinala Lige prvaka, na našem smo portalu Tribina.hr glasali o kvaliteti najpoznatijih trenera koji rade u Europi. Ovih je deset isplivalo na vrh

Prije samog ždrijeba četvrtfinala Lige prvaka ispitali smo kvalitetu svih trenera velikih europskih klubova, te pomalo i suprotno trendovima, većina naših članova i dalje misli kako je Mourinho na samom vrhu. Pep Guardiola se nalazi tek na trećem mjestu, a ispred njega se našao i Ancelotti. Iako se Bayernovog trenera i na samoj Tribini puno hvalilo, veliku mu je kritiku uputio Avlado, koji ga je okarakterizirao kao nekoga tko 'pliva' s idejama:

'Prvobitna Guardiolina zamisao je bila 'lažna devetka' i probao je to na početku, ali jako stidljivo i nije baš išlo. Tada se govorilo da je Götze rješenje i da će 'lažna devetka' profunkcionirati kada se Götze oporavi od ozljede. Međutim, nije niti tada išlo i Pep polako odustaje od te namjere mada mislim da duboko u sebi još uvijek vjeruje. Sada Bayern izgleda jako moćno i dominantno , ali samo to , bez nekakve prepoznatljive igre , nema niti trunke ljepote, u većini utakmica 'umaraju' s tim dodavanjima , ali mislim da bi kola mogla krenuti nizbrdo nakon samo jednog bolnog poraza.

Top 10 trenera Europe (Tribina.hr)


Za mene nije genijalan potez staviti Lahma u sredinu i na taj način odreći se najboljeg bočnog igrača na svijetu. Da on nema igrača za tu poziciju još bi ga i razumio, ali ovako, to je velika glupost jer taj Lahm na toj poziciji ne radi ništa što utječe na igru Bayerna. To može Höjbjerg ili posuđeni Kirchhoff i taj Lahm ništa ne vrijedi ako na mjestu 'desetke' igraju Götze ili Shaqiri ili ako nije unutra Thiago. Uporno guranje Martineza na stopera je također loše i čovjek u svakoj utakmici dva do tri puta 'zapliva'.

To još nije bilo kažnjeno ali… Boateng i van Buyten nisu stoperi koji očaravaju , ali su stoperi. Götzeu nije još našao mjesto i 'voza' ga s jedne strane na drugu , a ponekad i u sredinu. Najviše mu zamjeram na igri i mislim da bi sa tim trebao pozabaviti. Događale su se utakmice da Bayern nije čitavo jedno poluvrijeme stvorio šansu. Pep mora progutati svoj ponos i zaigrati u sredini sa Schweinsteigerom, Kroosom i Martinezom , kako do sada još nije, a probao je mali milijun varijanti što se tiče sredine.

Dojam je da će on radije staviti Lahma u sredinu i Martineza na stopera nego da povrijedi svoj ego. Čudi me što te njegove bravure kod mnogih izazivaju strahopoštovanje i nailaze na odobravanje , čak ga je i Löw počeo kopirati. Da je to napravio netko drugi dobio bi već neviđene kritike , ali kako se radi o 'genijalcu' Guardioli onda to ima smisla. Sezona se približava svojem vrhuncu, dolaze sve teže utakmice i mora se nešto i osvojiti - prvenstvo je osvojeno, no dolazi kup gdje ih vjerojatno očekuje Dortmund, pa i LP gdje su protivnici malo drugačiji i gdje će svi željeti njihov skalp.'