FIFA TREBA OBNOVU

Pele ne priznaje Messijevu genijalnost

20.01.2012 u 16:22

Bionic
Reading

Došlo je vrijeme da očistimo korupciju u FIFA-i od samog vrha prema dolje, kazao je proslavljeni brazilski nogometaš Pele u razgovoru za francuski Le Monde

'FIFA je očito u velikim problemima zbog korupcije i sada je najbolje vrijeme za temeljitu obnovu. Moj Brazil ima i puno veće teškoće zbog prljavština u nogometu, ali treba krenuti of samog vrha, a to je FIFA', kazao je Pele.

FIFA se suočava s najvećom korupcionaškom aferom proteklih godina, a bivši predsjednik Azijske nogometne konfederacije Mohamed Bin Hammam dobio je doživotnu zabranu jer je optužen za podmićivanje članova FIFA u borbi za predsjedničko mjesto sa Seppom Blatterom. Pele, svjetski prvak s Brazilom 1958., 1962, i 1970. već duže vrijeme nije u dobrim odnosima s Blatterom, a stoički je podnio i provokaciju novinara Le Mondea, koji ga je upitao je li Lionel Messi njegov nasljednik.

'Messi je odličan igrač, ali kada osvoji tri naslova svjetskog prvaka ili postigne 1.283 pogotka, onda možemo razgovarati ponovno tko je najveći nogometaš svih vremena', zaključio je Pele.